Δευτέρα
29 / 05 / 2023
3 Νέα Άρθρα

Φορολογική Περιφέρεια Αθηνών: Πρωτοφανής επίθεση, με Λάσπη, Συκοφαντίες και Προσωπική Στοχοποίηση, με αφορμή το έγγραφό της για τις καλοκαιρινές άδειες

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το έγγραφο της Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών, το οποίο αμφισβήτησε επί της ουσίας το δικαίωμα των εργαζομένων στην καλοκαιρινή άδεια. Κατέθεσε επίσης συγκεκριμένη πρόταση στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY, η οποία έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή και με την οποία καλούνταν η ΑΑΔΕ να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε ιδιαίτερα την ηγεσία της Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών, η οποία σημειωτέον ήταν και η μόνη Περιφέρεια που απέστειλε παρόμοιο έγγραφο. Παρ’ όλα αυτά και αντί της απόσυρσής του, επέλεξε έναν πρωτοφανή, ακόμα και για τα δεδομένα της ΑΑΔΕ, τρόπο αντίδρασης.

Των διάφορων διαρροών για ΕΔΕ και… μηνύσεις, ακολούθησε επιστολή της επικεφαλής της Φορολογικής Περιφέρειας προς τα συνδικαλιστικά μας όργανα με βαριές συκοφαντίες, απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ακραίες προσωπικές επιθέσεις, ιδιαίτερα προς το μέλος της παράταξής μας και Γραμματέα του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, Μέρκο Δημήτρη. Μια επιστολή, η οποία όχι μόνο δεν συνάδει με τα ελάχιστα απαιτούμενα στοιχεία ενός υψηλόβαθμου υπηρεσιακού στελέχους, αλλά έχει σαφή στόχο τη λάσπη, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων και φυσικά της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Η επικεφαλής της Φορολογικής Περιφέρειας μας χαρακτηρίζει ψεύτες και επιχειρεί να παρουσιάσει (γιατί άραγε;;;) ως… παραπλανημένη την Ομοσπονδία η οποία ομόφωνα υιοθέτησε την πρότασή μας. Την ίδια βέβαια στιγμή, δεν αμφισβητεί την αποστολή του εγγράφου της (πώς να το κάνει άλλωστε;;;) αλλά επιχειρεί να το παρουσιάσει (ένα έγγραφο που αφορά τις άδειες των εργαζομένων) ως εμπιστευτικό!!!!

Προφανώς το πρόβλημα της Περιφέρειας είναι ότι η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ και η Ομοσπονδία, έδωσαν διάσταση στο θέμα και απαίτησαν την απόσυρση του εγγράφου. Προκαλούμε άλλωστε τη Φορολογική Περιφέρεια να μας επισημάνει έστω και ένα ‘’ψέμα’’ που αναφέρει η ανακοίνωσή μας. Δεν υπάρχει όμως το παραμικρό και για το λόγο αυτό, καταφεύγει στις ύβρεις και στη συκοφαντία.

Η προφανής μάλιστα αδυναμία να υπερασπιστεί το έγγραφό της, την οδηγεί σε περίεργες αναφορές και καταγγελίες που αφορούν το ΣΔΟΕ και τη διάλυσή του!!. Δεν γνωρίζουμε από πού αντλεί αυτή της την έμπνευση (έχει σίγουρα ένα… ενδιαφέρον) και ποιες οι πραγματικές της στοχεύσεις, πέραν της συκοφαντίας. Είναι όμως προκλητικό να στοχοποιεί συναδέλφους και συγκεκριμένα το Μέρκο Δημήτρη γράφοντας ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτός διέλυσε το ΣΔΟΕ, ότι οι αγώνες του ήταν υποκριτικοί και ότι αυτός καθόρισε τους υπαλλήλους που θα έφευγαν ή θα έμεναν στην υπηρεσία κλπ κλπ!!. Κατηγορίες βαριές οι οποίες θα πρέπει να αποδειχθούν, εκτός και αν τις αποδώσουμε στην αντίληψη που ίσως έχει η καταγγέλλουσα για το συνδικαλισμό, τον οποίο υπηρέτησε στο παρελθόν, όπως η ίδια αναφέρει στην επιστολή της.

Η Λάσπη όμως, δυστυχώς για τους συκοφάντες, δεν πιάνει πάντα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ρίχνεται με τόσο άγαρμπο και προκλητικό τρόπο. Το αντίθετο μάλιστα. Τέτοιου είδους επιθέσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η παράταξή μας και τα στελέχη της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κλάδος άλλωστε είναι μικρός και ο καθένας μας (συνδικαλιστής, υπηρεσιακός παράγοντας κλπ) αφήνει το στίγμα του. Για ορισμένους προφανώς, η ανιδιοτέλεια και η συνέπεια είναι στοιχεία άγνωστα και η ενασχόληση με το συνδικαλισμό και τα κοινά θα πρέπει οπωσδήποτε να αποσκοπεί σε προσωπικά οφέλη.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω…

1. Καλούμε την επικεφαλής της Φορολογικής Περιφέρειας Αθηνών, να δημοσιοποιήσει το κείμενο που απέστειλε στα συνδικαλιστικά μας όργανα με τις ιδιαίτερα βαριές, συκοφαντικές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Κατηγορίες οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν διατυπώνονται από υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη και αφορούν σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών μας. Άλλωστε θεωρούμε αυτονόητο ότι είναι σε θέση, αφενός να υπερασπιστεί ενώπιον του συνόλου των συναδέλφων το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής της, αλλά και να ανταποκριθεί στη διαδικασία απόδειξης των όσων ισχυρίζεται.

Επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογός μας σε έκτακτη συνεδρίασή του, στην οποία προσκλήθηκε αλλά δεν παρέστη η καταγγέλλουσα (και αφού το σύνολο των παρατάξεων χαρακτήρισαν ως απολύτως απαράδεκτο το περιεχόμενο της επιστολής), αποφάσισε ομόφωνα, εκτός των άλλων και τη διαβίβαση αυτής στην Πολιτική ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ, λόγω του περιεχομένου της, αλλά και της ιδιότητας της καταγγέλλουσας.

2. Καλούμε την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, να πάρει θέση για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και την πρακτική ενός στελέχους της, το οποίο απαντώντας σε μια συνδικαλιστική ανακοίνωση, υβρίζει, στοχοποιεί και συκοφαντεί υπαλλήλους, αμφισβητώντας ουσιαστικά το δικαίωμα στη διατύπωση συνδικαλιστικών απόψεων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι…

Η λάσπη και οι συκοφαντίες σε κάθε περίπτωση δεν μένουν αναπάντητες. Το φαινόμενο όμως αυτό, που έρχεται να προστεθεί και σε άλλα, μικρότερης έντασης, γεγονότα υπηρεσιακής αυθαιρεσίας, δείχνει ότι αυτό που πραγματικά αμφισβητείται είναι το δικαίωμα υπεράσπισης των αυτονόητων δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας. Ότι απέναντί μας έχουμε ένα ισχυρό και με βαθιές ρίζες υπηρεσιακό, συνδικαλιστικό και πολιτικό κατεστημένο που χρόνια τώρα αλληλοτροφοδοτείται και αναπαράγεται. Ένα κατεστημένο που θεωρεί απαράδεκτο (στο πλαίσιο της αυτονόητης για αυτούς συνδιοίκησης) συνδικαλιστές να αμφισβητούν έγγραφα υπηρεσιακών παραγόντων, ακόμα και αν αυτά στρέφονται κατά των εργαζομένων.

 

Ένα σύστημα πρόθυμων υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι ως μνημονιακότεροι των μνημονιακών, παρουσιάζουν σε έγγραφα τους τα μνημόνια ως ‘’έκτακτη ανάγκη’’ προκειμένου να περικόψουν τις άδειες των εργαζομένων…

Εμείς, ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, αναλαμβάνοντας κάθε κόστος, έχουμε επιλέξει να συγκρουστούμε με αυτό το κατεστημένο και όσους το υπηρετούν. Οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες είναι αναμενόμενες και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Στον αγώνα μας αυτό, κριτής και σύμμαχος μας είναι ο κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα που θέλει και διεκδικεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Αθήνα, 3.8.2018

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση της ΑΚΕ.. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ