Παρασκευή
14 / 06 / 2024
6 Νέα Άρθρα

«Επιτελική» κοροϊδία με την τηλεργασία

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

- «ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ» ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ - ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Με μια εγκύκλιο που έφτασε στα EMAIL των δημοσίων υπηρεσιών Κυριακή βράδυ (για να εφαρμοστεί τη Δευτέρα το πρωί!), το «επιτελικό» κράτος έδωσε οδηγίες για την περίφημη «τηλεργασία» στο Δημόσιο, που θα ήταν, δήθεν, υποχρεωτική από τη Δευτέρα και θα αφορούσε, υποτίθεται, το 40% των υπαλλήλων.

Η εν λόγω εγκύκλιος όμως αναφέρει ότι «δύναται» να υπάρξει τηλεργασία «έως και 40%» μετακυλίοντας την ευθύνη στους προϊσταμένους των υπηρεσιών, οι οποίοι πρέπει να κρίνουν αν τηρούνται οι «προϋποθέσεις» (αποστάσεις, συγχρωτισμός κτλ.) και να εφαρμόσουν ή να μην εφαρμόσουν καθόλου την τηλεργασία.

Το αποτέλεσμα;

Η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ αλλά και γενικότερα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ το μέτρο της τηλεργασίας, ως εργαλείο για την προστασία συναδέλφων απο τον κορωνοϊό, αλλά και για την αποσυμφόρηση των υπερεπιβαρυμένων μέσων μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φονική έξαρση της πανδημίας.

Αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει, δυστυχώς, δεν είναι οι ζωές μας αλλά η επικοινωνιακή φούσκα μέσα στην οποία αιωρούνται. Αλλά οι φούσκες κάποια στιγμή σκάνε. Και σκάνε μάλιστα με πολύ κρότο!

 

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)