Ενημερωτικό Σημείωμα για τη σύσκεψη προϊσταμένων στην Αθήνα

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ανακρίβειες – Απειλές - Εκβιασμοί και Αποκαλύψεις…

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, συνάντηση της Διοίκησης της ΑΑΔΕ, με προϊσταμένους του Λεκανοπεδίου, αλλά και άλλων περιοχών, με αποκλειστικό θέμα την προωθούμενη αξιολόγηση. Ουσιαστικός σκοπός της συνάντησης η άσκηση πίεσης προς τους προϊσταμένους, προκειμένου να λάβουν μέρος στην αξιολόγηση, αλλά και να… προτρέψουν τους συναδέλφους των υπηρεσιών τους να σταματήσουν την αποχή απ τη διαδικασία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν (χωρίς να έχουν προσκληθεί) και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από όλους τους κλάδους του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι με παρεμβάσεις τους ανέδειξαν πτυχές αλλά και τους πραγματικούς στόχους του όλου σχεδίου.

Η Διοίκηση και ο ίδιος ο κ. Πιτσιλής, μπροστά στην εμφανή αδυναμία να υπερασπιστούν το έργο τους , κατέφυγαν σε ανακρίβειες για το περιεχόμενο του σχεδίου τους (επικαλούνταν αναφορές που δεν υπάρχουν), εκβιασμούς, αλλά και απροκάλυπτες ΑΠΕΙΛΕΣ προς τους συναδέλφους.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσουν ευθέως το δικαίωμα των συναδέλφων που κατέχουν θέση ευθύνης, να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν  τα συνδικαλιστικά τους όργανα!!! Τοποθέτηση η οποία προκάλεσε (εκτός των άλλων) την έντονη αντίδραση συναδέλφου - προϊσταμένου ο οποίος αναρωτήθηκε… ‘’εμείς δηλαδή δεν είμαστε εργαζόμενοι; Δεν έχουμε δικαίωμα να συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις’’;

Τις αρχικές απειλές μάλιστα  ‘’εμπλούτισε’’ στέλεχος της ηγεσία της ΑΑΔΕ και ‘’συνάδελφος’’ μας, ο οποίος με προκλητικό τρόπο, ανέφερε… ’’αν πάντως κάποιος χάσει τη θέση του, ας τρέξει στα δικαστήρια να δικαιωθεί για το δικαίωμά του να απεργεί…’’

Στα ερωτήματα που σχετίζονταν για την άρνηση διαλόγου απ την πλευρά της ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι δεν κάνει διάλογο με κλειστές πόρτες, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που έγιναν για την είσοδο των ελεγκτικών στις υπηρεσίες μας. Στο ερώτημα… Τι δουλειά έχουν οι ιδιώτες στις υπηρεσίες μας, αρνήθηκε οποιαδήποτε απάντηση, ενώ στο ερώτημα για το περιεχόμενο των συμβάσεων με τις ελεγκτικές, ανέφερε ότι δεν το γνωρίζει!!!! Θυμίζουμε ότι μέχρι προχθές μας έλεγε ότι είναι απόρρητο και δεν μπορεί να μας το κοινοποιήσει!!!  Σαφές δείγμα της αξιοπιστίας, αλλά και των επιλογών της Διοίκησης.

Οι προκλήσεις όμως, οι απειλές και οι εκβιασμοί, δεν σταμάτησαν εκεί…

Χωρίς να τεθεί από κάποιον το σχετικό θέμα, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι αν θέλουμε λύση στο μισθολογικό ζήτημα των νεοεισερχόμενων συναδέλφων, αυτή μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ μέσα απ το μισθολόγιο που η ΑΑΔΕ ετοιμάζει και μόνο μετά την αξιολόγηση. Μισθολόγιο όμως που όχι μόνο δεν δίνει στους συναδέλφους την Προσωπική Διαφορά, αλλά αντιθέτως κλείνει οριστικά αυτή την προοπτική και συνδέει την οποιαδήποτε (επιπλέον των σημερινών αποδοχών των 750 ευρώ) αύξηση, με το εκάστοτε περίγραμμα και τους ατομικούς στόχους. Σε αυτό μάλιστα δήλωσε ότι συμφωνεί μάλλον και η Πολιτική Ηγεσία!!!

Επίσης η Διοίκηση επιβεβαίωσε τη σύνδεση των περιγραμμάτων με το επερχόμενο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και κατά συνέπεια και με την αξιολόγηση, αφού αυτή θα καθορίζει το περίγραμμα του κάθε υπαλλήλου.

Όσον αφορά τους στόχους, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι την ευθύνη των στόχων έχει η πολιτική ηγεσία, ενώ όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στις υπηρεσίες και την πρακτική αδυναμία να επιτευχθούν οι όποιοι στόχοι, ανέφερε ότι οι συνθήκες λαμβάνονται πάντα υπ όψιν και ότι η βελτίωση των συνθηκών (π.χ. της υποστελέχωσης)  θα σημάνει και αύξηση των στόχων!!!

Ιδιαίτερη αναφορά όμως θα πρέπει να γίνει στις τοποθετήσεις αρκετών συναδέλφων από διάφορες υπηρεσίες και περιοχές, οι οποίοι κατέθεσαν την αγωνίας τους για τις διαλυτικές καταστάσεις που θα επιφέρει στη λειτουργία των υπηρεσιών μας το προωθούμενο σχέδιο. Συναδέλφων οι οποίοι μίλησαν για το κλίμα συνεργασίας που υπάρχει σήμερα σε  μικρές ειδικά υπηρεσίες και το οποίο την επόμενη της αξιολόγησης δεν θα υπάρχει. Συναδέλφων οι οποίοι αναφέρθηκαν στις συνθήκες που υπάρχουν στις υπηρεσίες μας, τις ελλείψεις προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής κλπ.

Συναδέλφων οι οποίοι… αναρωτήθηκαν το τι εξυπηρετεί η σημερινή συνάντηση, αφού επί του σχεδίου αξιολόγησης έχουν πάρει αποφάσεις τα συνδικαλιστικά μας όργανα και τις αποφάσεις αυτές τις ακολουθεί και τις ασπάζεται το σύνολο ουσιαστικά των συναδέλφων.

Κλείνοντας η διαδικασία εκπρόσωποι των εργαζομένων κάλεσαν τη Διοίκηση να σταματήσει την αδιέξοδη και απολύτως επικίνδυνη τακτική της,  που ως αποτέλεσμα θα έχει τη δημιουργία διαλυτικών καταστάσεων στις υπηρεσίες μας και να αποσύρει το προωθούμενο σχέδιο. Η Διοίκηση οφείλει να σεβαστεί την καθολική απόρριψη του σχεδίου αξιολόγησης απ τους εργαζόμενους, κάτι που ουσιαστικά αποτυπώθηκε και στη σημερινή συνάντηση. Η καταφυγή σε απειλές και εκβιασμούς επιβεβαιώνουν απλά τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει και το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενδυναμώνουν την πλευρά των εργαζομένων και να επιβεβαιώνουν το δίκαιο του αγώνα μας.

 

 Αθήνα, 5.11.2019

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε το Ενημερωτικό Σημείωμα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ