Το ψηφοδέλτιο της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Οι εκλογές ανάδειξης των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, πραγματοποιούνται για τον κλάδο μας, σε μια περίοδο εφαρμογής και ολοκλήρωσης ψηφισμένων αντεργατικών - μνημονιακών πολιτικών.

Πολιτικών οι οποίες, πέραν της αμφισβήτησης του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας (βλέπε παγίωση του μορφώματος της ΑΑΔΕ), έχουν στο επίκεντρό τους τα εργασιακά μας δικαιώματα. Πολιτικές οι οποίες παράγουν εντατικοποίηση και πολλαπλασιασμό των φαινομένων αυταρχισμού και αυθαιρεσίας (από πρόθυμους υπηρεσιακούς παράγοντες).

Πολιτικές οι οποίες μπορούν να σταματήσουν, μόνο αν οι εργαζόμενοι ενεργοποιηθούν, οργανώσουν και συντονίσουν σε αγωνιστική κατεύθυνση τα σωματεία τους.

Προφανώς και η βασική απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι οι εκλογές των υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ο αγώνας όμως για την διασφάλιση της δίκαιης και αντικειμενικής μεταχείρισης του συνόλου των εργαζομένων, απαιτεί να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα. Απαιτεί να αναζητήσουμε εκπροσώπηση που:

Ä Δεν θα υποκύπτει σε πιέσεις και υποδείξεις, στη λογική της υποταγής στην πλειοψηφία των 3 μελών που τοποθετούνται από τη Διοίκηση.

Ä Δεν θα νομιμοποιεί απλά ληφθείσες αποφάσεις σε «παραδιαδικασίες» εκτός των υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Ä Δεν θα λειτουργεί ως «πλασιέ» της εκάστοτε εξουσίας, «πουλώντας» προστασία και ρουσφέτια, την εξαργύρωση των οποίων θα απαιτεί στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες.

Είναι ώρα να πούμε «φτάνει πια» με την αδιαφάνεια και την ομηρεία! Να βάλουμε τέρμα στη μοιρολατρία και την αφοριστική λογική του «τίποτα δεν γίνεται», που δυστυχώς βρίσκει έδαφος μεταξύ των συναδέλφων.

Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα εκπροσώπησης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα μας, ώστε να πάψουν οι θέσεις εκπροσώπησης (στα συνδικαλιστικά όργανα, τα υπηρεσιακά συμβούλια κλπ.) να αποτελούν μέσο για την εξυπηρέτηση κομματικών ή και προσωπικών σχεδιασμών - επιλογών.

Παρά τα προβλήματα στη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, θεωρούμε ότι η προωθούμενη αντικατάσταση του ρόλου τους από αυθαίρετες αποφάσεις του Διοικητή και τις ημερήσιες διαταγές Λοχαγών και Λοχίων, εντείνει τις πελατειακές λογικές.

Για το λόγο αυτό διεκδικούμε και προτείνουμε:

• Την αναβάθμιση του ρόλου των υπηρεσιακών, τη διαφάνεια στη λειτουργία τους, τον έλεγχο από αυτά των μετακινήσεων και εντός του ίδιου νομού και την αυξημένη εκπροσώπηση των εργαζομένων σε αυτά.
    • Εφαρμογή συστήματος μεταθέσεων βάσει μορίων, ενάντια στην βιομηχανία των αποσπάσεων και του καθεστώτος ομηρίας για χιλιάδες συναδέλφους.
    • Δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων των ΥΣ σε ιστότοπο προσβάσιμο από όλους τους συναδέλφους με ταυτόχρονη διασφάλιση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
    • Εισαγωγή του συνόλου των αιτήσεων που υποβάλλουν οι συνάδελφοι στο Υπηρεσιακό και όχι φιλτράρισμα και ξεκαθάρισμα των αιτήσεων σε «παραδιαδικασίες» εκτός του Υ.Σ.
    • Όρους διαφάνειας και ουσιαστικής τήρησης της νομιμότητας σε ζητήματα ειδικών αδειών (π.χ. εκπαιδευτικές άδειες, άσκηση ιδιωτικού έργου κλπ).
    • Την απαίτηση απ τα συνδικαλιστικά όργανα άμεσης και τακτικής ενημέρωσης απ τους εκπροσώπους μας για τη λειτουργία των ΥΣ και ανάληψη πρωτοβουλιών (κινητοποιήσεις κλπ) όταν τα Υ.Σ. παραβιάζουν ουσιαστικά το νόμο (π.χ. περιστατικά άνισης μεταχείρισης ή συστηματική άρνηση παροχής σύμφωνης γνώμης σε συγκεκριμένα είδη αιτημάτων).

Συμμετέχουμε στις εκλογές!

Στηρίζουμε

‘’Αυτόνομη Κίνηση’’

(συνεργασία: Αυτόνομης Κίνησης Εφοριακών – Ριζοσπαστικών Σχημάτων – Ανεξαρτήτων)