Κυριακή
03 / 03 / 2024
0 Νέα Άρθρα

24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024: Απεργία στην ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Μετά από χρόνια Μνημονίων και την υποτιθέμενη έξοδο από αυτά, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βιώνουν μια συνεχή υποβάθμιση της ζωής τους. Την ονομαστική μείωση των εισοδημάτων διαδέχτηκε η ανεξέλεγκτη ακρίβεια που έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Το αφήγημα της κυβέρνησης για ‘’μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης’’ και την… περιβόητη ‘’επενδυτική βαθμίδα’’, μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί απ’ τους εργαζόμενους οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τους λογαριασμούς του super market, τους λογαριασμούς του ρεύματος, το ενοίκιο για την κατοικία ή τη δόση του στεγαστικού δανείου κλπ.
    Η μείωση των εισοδημάτων έρχεται παράλληλα με τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών στις υπηρεσίες μας. Εντατικοποίηση της εργασίας, φαινόμενα αυταρχισμού και απειλών, πολυδιάσπαση του μισθολογικού καθεστώτος, αδιαφάνεια και αναξιοκρατία. Συνθηκών απαξίωσης και διάλυσης των υπηρεσιών μας που στρώνουν το δρόμο για την… αναπόφευκτη (όπως θα την παρουσιάσουν) είσοδο των ιδιωτών.
    Κατάσταση στην οποία τα σωματεία μας ΔΕΝ πρέπει να συνεχίσουν στο ρόλο του θεατή των εξελίξεων. Οι εργαζόμενοι και η Συλλογική Δράση μπορούν να ανακόψουν και να αντιστρέψουν την πορεία των πραγμάτων. Η απεργία της 24ης Ιανουαρίου που αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, πρέπει να αποτελέσει μια πρώτη ισχυρή απάντηση στην Κυβέρνηση. 
Στις 24 Ιανουαρίου 2024 ο κλάδος μας απεργεί:
Ø  Απεργούμε απαιτώντας να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα κατά της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που συρρικνώνει περαιτέρω τα ούτως ή άλλως ισχνά εισοδήματά μας.
 Ø  Απεργούμε γιατί οι περιβόητες «αυξήσεις» στους Δημοσίους Υπαλλήλους που καθημερινά διαφημίζονται στα ΜΜΕ, υπολείπονται κατά πολύ των ταχύτατα και συνεχώς αυξανόμενων τιμών των βασικών αγαθών, που οδηγούν σε δραματική μείωση του πραγματικού εισοδήματος, σε συνέχεια της ονομαστικής μείωσης των εισοδημάτων μας την περίοδο των Μνημονίων.
Ø  Απεργούμε γιατί η διάλυση των υπηρεσιών μας, στο όνομα της (εδώ και σχεδόν μια 15ετία) αναδιοργάνωσης αυτών, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες εργασίας και μεγάλη ταλαιπωρία σε πολίτες και εργαζόμενους. Συνθήκες που έχουν ως στόχο να ‘’νομιμοποιήσουν’’, παρουσιάζοντάς το ως αναπόφευκτο, την εμπλοκή ιδιωτών και την εκχώρηση σε Ιδιωτικές εταιρείες αντικείμενα των υπηρεσιών μας. 
Ø  Απεργούμε καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε τη σχεδιαζόμενη εκχώρηση αντικειμένων των Κτηματικών Υπηρεσιών σε Ιδιωτικές Εταιρείες μέσω ΤΑΙΠΕΔ και απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (με βάση τις πραγματικές ανάγκες) και αύξηση των αποδοχών του.
Ø  Απεργούμε απαιτώντας να σταματήσει η συνεχιζόμενη απαξίωση του ΣΔΟΕ (έλλειψη προσωπικού, μη καταβολή ελεγκτικού επιδόματος κλπ.) και των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ.
Ø  Απεργούμε καταγγέλλοντας την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία και τα κριτήρια των… ‘’υπηρεσιακών αναγκών’’ και της… ‘’ειδικής αιτιολογίας’’ που χαρακτηρίζουν τις μετακινήσεις και τις τοποθετήσεις στο μόρφωμα της ΑΑΔΕ.  
Διεκδικούμε:
ü  Αύξηση των Εισοδημάτων:
· Ουσιαστικές αυξήσεις στους Μισθούς.
· Επαναφορά 13ου και 14ου Μισθού.
· Ένταξη ΟΛΩΝ των συναδέλφων στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς.
· Θεσμοθέτηση πρόσθετων αμοιβών, λόγω ελεγκτικού (και βοηθητικού ως προς αυτό) αντικειμένου, για υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ.
· Κανένα περίγραμμα θέσης εργασίας (ΠΘΕ) στην ΑΑΔΕ κάτω από τα 600 ευρώ.
· Κάλυψη των εξόδων κίνησης λόγω των βίαιων μετακινήσεων, ως επακόλουθο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών.
 ü  Μαζικές προσλήψεις προσωπικού στην ΑΑΔΕ και το ΥΠΟΙΚ (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, Κ.Υ.).
ü  Να σταματήσει η διάλυση (στο όνομα της ‘’κεντρικοποίησης’’) των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και να μην υλοποιηθούν αντίστοιχα σχέδια για την περιφέρεια.
ü  Άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων συναδέλφων (καθαριότητας και επιμελητές) σε ανώτερη βαθμίδα, οι οποίες σκανδαλωδώς εκκρεμούν για χρόνια.

   Συναδέλφισες, Συνάδελφοι
  Οι Γενικές Συνελεύσεις της προηγούμενης περιόδου, με πιο χαρακτηριστική ίσως αυτή της Αττικής, έφεραν στην επιφάνεια την πραγματική (υπηρεσιακή και οικονομική) κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας και κατέρριψαν το αφήγημα των ‘’σύγχρονων υπηρεσιών’’, με τα… ‘’lux κτίρια’’ και τους ‘’καλοπληρωμένους’’ εργαζόμενους. Η Απεργία της 24ης Ιανουαρίου είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ αυτής της πίεσης που ασκούν πλέον οι εργαζόμενοι, μη αποδεχόμενοι τις προσπάθειες ωραιοποίησης της κατάστασης και τις καθησυχαστικές προτροπές στο όνομα… μελλοντικών βελτιώσεων. Η Απεργία της 24ης Ιανουαρίου μπορεί και πρέπει να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας απέναντι στην κυβέρνηση και την ηγεσία της ΑΑΔΕ και ταυτόχρονα να αποτελέσει αφετηρία δυναμικής και ουσιαστικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.   

Μόνο με Συλλογικούς Αγώνες και Ενότητα
μπορούμε να αντιστρέψουμε την πορεία υποβάθμισης της ζωής μας

 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, 11πμ στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών (Νίκης 5-7)

 

Αθήνα, 4.1.2024

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών