Δευτέρα
29 / 05 / 2023
3 Νέα Άρθρα

ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όσα μας συμβαίνουν με την κρυφή ελπίδα της ''εξαίρεσης', του ''κλαδικού'', των ''ειδικών καταστάσεων'' κλπ, δίνει στον μνημονιακό οδοστρωτήρα επιπλέον καύσιμα, για να ολοκληρώσει την ισοπέδωση και τη συντριβή μας.

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το προωθούμενο οργανόγραμμα με τις παραπάνω λογικές, μπορεί να είναι απόλυτα εξηγήσιμη, (ιδιαίτερα αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν και στη στάση ορισμένων σε αντίστοιχες κρίσιμες περιόδους), είναι όμως σαφές πλέον στον καθένα από εμάς ότι υπονομεύουν ευθέως την ύπαρξη του κλάδου και ιδιαίτερα των εργαζόμενων σε αυτόν.

Το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκεται πλέον στο ΣτΕ, χωρίς φυσικά να έχει προηγηθεί κανένας (ούτε καν προσχηματικός) διάλογος και είναι κατασκευασμένο, από εκείνους που χρόνια τώρα υλοποιούν ένα σχέδιο διάλυσης των υπηρεσιών μας.

Τα ζητήματα που ανακύπτουν από μια αρχική μελέτη του Π.Δ. είναι τεράστια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

• Την κατάργηση ουσιαστικά της ειδικότητας του εφοριακού για όσους υπηρετούν σε κτηματικές υπηρεσίες και σχετικές διευθύνσεις, γεγονός που μπορεί να μετατραπεί σε παγίδα για εκατοντάδες συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις.

• Την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών (με προφανείς φυσικά στόχους) όπως π.χ. είναι η παράλληλη λειτουργία υπηρεσιών με το ίδιο αντικείμενο, όπως το ΣΔΟΕ – Θεοχάρη και το ΣΔΟΕ – Μαυραγάννη. Οι συνάδελφοι για παράδειγμα που θα υπηρετούν στο ΣΔΟΕ (Μαυραγάννη) Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας θα ελέγχουν υποθέσεις φοροδιαφυγής και εισαγγελικές παραγγελίες, ενώ για ελέγχους έκδοσης αποδείξεων (π.χ στα Γιάννενα) ή για έλεγχο διακίνησης στην Ηγουμενίτσα θα πρέπει να μεταβαίνουν στις παραπάνω περιοχές συνάδελφοι που υπηρετούν στο ΣΔΟΕ (Θεοχάρη) στην Πάτρα!!!

• Ο αιγιαλός της Σαμοθράκης, θα ελέγχεται και θα προστατεύεται με έγγραφα που θα υπογράφει ο αρμόδιος τμηματάρχης, ο οποίος όμως θα υπηρετεί στη... Θεσσαλονίκη!!!

Η ΑΣΚΙ προτείνει σε ΠΟΕ ΔΟY και Συλλόγους:

• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ διατύπωση του αιτήματος και τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, της επιστροφής του συγκεκριμένου Π.Δ. από το ΣτΕ και την ΕΝΑΡΞΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ Υπουργείου και ΠΟΕ ΔΟY, για το οργανόγραμμα. Διάλογος του οποίου θα πρέπει να προηγηθεί η κατοχύρωση και η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας ότι καμιά θέση εργασίας και κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν θα θιγεί απ' τη συγκεκριμένη διαδικασία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, την Δευτέρα 12.5.14, στις 12.30 (ώρα πραγματοποίησης σχετικής συνάντησης με την πολιτική ηγεσία).

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ