Σάββατο
20 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

«συνένοχο στο φόνο δε θα μ΄έχετε»

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Οι ραγδαίες εξελίξεις στα θέματα της «αναδιοργάνωσης – σφαγής» εφοριών και τμημάτων, επιβεβαιώνουν τις πλέον δυσμενείς εκτιμήσεις για το μέγεθος, την ταχύτητα εφαρμογής και τους στόχους της συγκεκριμένης πολιτικής. 
Το όνειρο – ''όραμα'' του κ. Θεοχάρη για 30 εφορίες σε όλη τη χώρα, προχωρά ταχύτατα με κατάργηση εφοριών και τμημάτων και είναι πλέον προφανές, ότι αυτοί θα συνεχίσουν μέχρι να φτάσουν στο στόχο τους. Το ερώτημα είναι τι κάνουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα για το όλο θέμα;

Η ΑΣΚΙ δημοσιοποίησε το σχέδιο της νέας απόφασης για κλείσιμο εφοριών από την Τετάρτη 22.5.13, αφού πρώτα το κατέθεσε στην Ομοσπονδία και ζήτησε άμεση συνδικαλιστική αντίδραση (τα πλήρη κείμενα στο eforiakoi.org). Αντί για το ελάχιστο (δηλαδή την σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής) και την άμεση αντίδραση της ΠΟΕ – ΔΟΥ, με κοινή στάση ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, η Ε.Ε. θα συνεδριάσει την Παρασκευή 24.5.13 στις 4 το απόγευμα! Ερωτηματικά δε προκαλεί (ως προς τη σκοπιμότητά του) και το αίτημα της ΠΑΣΚΕ (που κατατέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα) και ζητούσε έκτακτη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου την Παρασκευή 24.5.13 (!), γνωρίζοντας τις πρακτικές δυσκολίες για κάτι τέτοιο και με προφανή στόχο το ''πάγωμα'' οποιασδήποτε αντίδρασης. Τακτική που η συγκεκριμένη παράταξη έχει επαναλάβει και στο παρελθόν (παραπομπή στο Γενικό Συμβούλιο θεμάτων που έχουν ήδη συζητηθεί, για λήψη αποφάσεων που μπορεί να πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή), όταν απαιτούνταν άμεση αντίδραση και ανάληψη πρωτοβουλιών. Η μόνη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τακτική της είχε και την αμέριστη στήριξη της ΔΑΚΕ.

Η τακτική της καθυστέρησης, της αδράνειας και της κωλυσιεργίας, είναι γνωστή πλέον και στους πιο φανατικούς (κάποτε) υποστηρικτές τους. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Είναι έκθετοι σε συναδέλφους και συλλόγους και πρέπει να απαντήσουν:

1. Τι έκαναν από τις 29.4.13 που ο κ. Θεοχάρης τους ενημέρωσε για το τι σχεδίαζε; Γιατί ακόμη (περίπου ένα μήνα μετά) δεν έχουν στείλει ούτε ένα απλό έγγραφο με το οποίο να εκφράζουν τη διαφωνία τους με τους σχεδιασμούς του Θεοχάρη;

2. Γιατί ποτέ δεν ζήτησαν τον περιβόητο ''συνημμένο'' πίνακα, με τις προς κατάργηση υπηρεσίες μας, παρά περίμεναν... πότε αυτός θα διαρρεύσει;

3. Πώς αντέδρασαν στις αγωνιώδεις ανακοινώσεις Συλλόγων αλλά και στους συναδέλφους που ζητούν ΑΓΩΝΑ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ από την Ομοσπονδία τους.

4. Τι έκαναν και τι κάνουν για τις ΔΟΥ που κλείνουν, τα τμήματα που καταργούνται, τους συναδέλφους που μετακομίζουν, μετατάσσονται και βλέπουν τη ζωή τους να διαλύεται;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΕΝΑΟ ΚΥΚΛΟ, ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΔΕΝ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ» ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Αναλαμβάνουμε στα συνδικαλιστικά όργανα ευθύνες – δράσεις και ρόλους, πολλαπλάσιες των καταστατικών μας υποχρεώσεων και των ποσοστών που είχαμε στις εκλογές.

Συμμετέχουμε σε προεδρεία και προσφέρουμε, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΕΝΕΝΟΧΟΙ. ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΗΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ (χαρακτηριστικό παράδειγμα η από 20.5.13 ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, η οποία με τη γνωστή της διορατικότητα, ''λες και κάτι ήξερε'', μας προετοίμαζε για ότι ερχόταν).

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Μόνο ο αγώνας σου, μπορεί να ξεπεράσει συνδικαλιστικές ηγεσίες, ανικανότητες, αδράνειες, συμβιβασμούς. Μόνο ο αγώνας σου είναι η εγγύηση για να κρατηθούν ζωντανές οι εφορίες και να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και το μέλλον μας. Ο συντονισμός των τοπικών συλλόγων, σε κοινό μέτωπο με τις τοπικές κοινωνίες μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους και να αναγκάσει την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΔΟY σε αλλαγή στάσης.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΙ