Κυριακή
03 / 03 / 2024
0 Νέα Άρθρα

Κλαδική απεργία την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Η ΠΟΕ - ΔΟΥ καλεί στις 24 Ιανουαρίου 2024 τους εργαζόμενους στις φορολογικές υπηρεσίες, το ΣΔΟΕ και τις κτηματικές σε ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 11:00 πμ στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (Νίκης 5 - 7).
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΔΟΥ:

Αθήνα 28.12.2023
Αρ. Πρωτ.: 2332

ΣΤΙΣ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Απεργούμε γιατί και εμείς βιώνουμε οξυμένα προβλήματα που σχετίζονται τόσο με το κόστος ζωής όσο και με τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε. Οι όποιες αυξήσεις έχουμε δει, όσοι έχουμε δει, το τελευταίο διάστημα είναι πολύ μικρότερες από τη δραματική άνοδο των τιμών, με αποτέλεσμα το πραγματικό μας εισόδημα να μειώνεται. Η επίσκεψη στο σούπερ-μάρκετ είναι πλέον Γολγοθάς! Οι αναδιαρθρώσεις των φορολογικών υπηρεσιών με τη δημιουργία των ΕΛΚΕ και του ΚΕΒΕΙΣ Αττικής έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση: μεγαλύτερη εντατικοποίηση στην εργασία μας, αύξηση της πίεσης και χειρότερη εξυπηρέτηση του φορολογούμενου. Η πιθανή επέκταση αυτών των διαρθρωτικών αλλαγών στην Περιφέρεια, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ΚΕΦΟΚ – ΚΕΦΟΔΕ, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση! Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας είναι πλέον ορατή με γυμνό μάτι, αφού οι προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί / δρομολογηθεί είναι πολύ πιο πίσω από τις αθρόες αποχωρήσεις των τελευταίων χρόνων.

Διεκδικούμε:

- Να σταματήσει η προωθούμενη κεντρικοποίηση των δομών της Φορολογικής Διοίκησης σε Αττική – Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια. 

- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας στο ύψος του πληθωρισμού. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Κανένα περίγραμμα θέσης εργασίας (ΠΘΕ) κάτω από τα 600 ευρώ.

- Ένταξη όλων των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς.

- Να δρομολογηθούν 2.000 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ. Να απορροφηθούν οι επιτυχόντες - επιλαχόντες της σειράς 1Γ/2022 και να παραταθούν για άλλα τρία χρόνια οι συμβάσεις των συναδέλφων ΙΔΟΧ που έχουν προσληφθεί μέσω του Ταμείου Ανθεκτικότητας & Ανάκαμψης, ως πρώτο βήμα για τη μονιμοποίησή τους.

- Δεν είναι λύση οι ιδιώτες για τα προβλήματα των Κτηματικών Υπηρεσιών! Άμεση στελέχωσή τους με υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων (μηχανικούς, εφοριακούς κλπ).

- Άμεση κατάθεση του νέου οργανογράμματος για ΣΔΟΕ – Κτηματικές .

- Αναβάθμιση του ΣΔΟΕ. Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων για χορήγηση ελεγκτικού επιδόματος .

- Το ΚΕΔΣ για το ΥΠΟΙΚ να αποδίδεται με οριζόντιο τρόπο, να μη χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διαχωρισμού και διαίρεσης των εργαζομένων.

- Να προσμετράται ο χρόνος των αδειών των άρθρων 50 και 52 του ΥΚ (μητρότητα – ανατροφή και μακροχρόνιες αναρρωτικές) ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για την ένταξη στο ΠΘΕ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ  24 Ιανουαρίου, 11:00 πμ στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών (Νίκης 5-7)