Σάββατο
27 / 04 / 2024

Ανακοίνωση του Συλλόγου Λάρισας για τα γεγονότα της Κεφαλονιάς

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Ν. Λάρισας καταδικάζει απερίφραστα την άδικη και αναίτια επίθεση με προπηλακισμό και άσκηση σωματικής βίας που δέχτηκε το κλιμάκιο των συναδέλφων ελεγκτών της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Λάρισας εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούσε στο νησί της Κεφαλονιάς.

Το βίαιο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σωρεία επεισοδίων λεκτικής και σωματικής βίας που υφίστανται καθημερινά τα κλιμάκια του ελεγκτικού φορολογικού μηχανισμού που διενεργούν τους μερικούς επιτόπιους ελέγχους καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Μέσα από όλα αυτά τα περιστατικά, αν μη τι άλλο, αναδεικνύεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο τόσο το ζήτημα της ανάγκης βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου διενέργειας των προληπτικών ελέγχων όσο και το μείζονος σημασίας ζήτημα που σχετίζεται με την εμπέδωση και την αποτελεσματική λειτουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας για τους υπαλλήλους της Φορολογικής Διοίκησης που επιτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ - ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΞΙΑ,

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ

Συμπορευόμενοι με την Ομοσπονδία μας και έχοντας ως πολύτιμο εφαλτήριο τις πρόσφατες αναμφισβήτητες κατακτήσεις του κλάδου στο πλαίσιο της νομικής μας θωράκισης καλούμε την υπηρεσιακή ηγεσία να εγκύψει στα προαναφερθέντα ζητήματα, υιοθετώντας τις σχετικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τον κλάδο, και να επιδείξει, τα απαραίτητα αντανακλαστικά, επιδιώκοντας, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, την παραδειγματική τιμωρία των δραστών προς αποτροπή εμφάνισης παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον.

Κλείνοντας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εκλεκτούς συναδέλφους-μέλη του Συλλόγου μας που έπεσαν θύματα αυτού του βίαιου περιστατικού και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ