Τετάρτη
24 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

Ανακοίνωση των τριών Ομοσπονδιών για το αίτημα της εξομείωσης των αποδοχών

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνεχίζοντας τις προσπάθειές τους για επίλυση του προβλήματος της εξομοίωσης των αποδοχών των νεοδιορισθέντων συναδέλφων στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Α.Α.Δ.Ε. τα Προεδρεία των τριών Ομοσπονδιών της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών οργάνωσαν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7 Αθήνα) την Τρίτη 06/03/18.


Η ΠΟΕ-ΔΟΥ, η ΟΤΥΕ και η ΟΣΥΟ χαιρετίζουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς συνάδελφοι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του νομού Αττικής συμμετείχαν μαζικά, διατρανώνοντας την αμετακίνητη βούλησή τους για ίση αμοιβή. Ήταν παρόντες συνάδελφοι από τον Έβρο, Ξάνθη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ευζώνους, Λάρισα, Πάτρα, Νεάπολη, Γύθειο, Ηράκλειο, Χανιά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι στην επόμενη κινητοποίηση θα είναι παρόντες και οι όποιοι απόντες της συγκέντρωσης.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέσω της Πλατείας Συντάγματος.


Ακολούθησαν συναντήσεις των εκπροσώπων των τριών Ομοσπονδιών της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών με τους Διευθυντές των Γραφείων του Υπουργού Οικονομικών, κου Τσακαλώτου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κου Χουλιαράκη. Προκειμένου να έχουν μια αρτιότερη ενημέρωση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αιτήθηκαν συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών.


Στις 14.03.2018 έλαβε χώρα αιτηθείσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κο Τσακαλώτο.


Ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι συμμερίζεται το αίτημα της εξομοίωσης των αποδοχών των νέων συναδέλφων και ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο συνολικής επίλυσης του ζητήματος, ώστε να εξισωθούν οι αποδοχές των υπηρετούντων και να μην προκύψει ανάλογο θέμα για όσους θα διορισθούν στο μέλλον.


Συμπλήρωσε ότι η πρόταση θα είναι έτοιμη τον Απρίλιο, ώστε να τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς το Μάιο του 2018 και να ολοκληρωθεί αμέσως μετά. Η ανωτέρω ρύθμιση, ανέφερε ο Υπουργός θα έχει περιθώρια βελτίωσης μελλοντικά στην περίπτωση που δεν μας ικανοποιεί πλήρως.


Τέλος, οι Ομοσπονδίες παρακολουθούν την πορεία των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας για την επίλυση του θέματος και θα σας ενημερώνουν όπως πάντα αναλυτικά.


Ο αγώνας είναι δίκαιος και θα είναι η προσπάθεια παρατεταμένη μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ      ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΤΥΕ

  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ      ΣΟΦΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ        ΚΩΝ/ΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ