Τετάρτη
24 / 04 / 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ. Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Την Τετάρτη 21.9.2011 συνεδρίασε το Δ.Σ. του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων με θέματα ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν την Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πέμπτης 22.9.2011. Το θέμα που μονοπώλησε τη συζήτηση στο Δ. Σ. ήταν η δυνατότητα ή όχι πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης, εξαιτίας της απεργίας του συνόλου των Μέσων Μεταφοράς και των αντικειμενικών δυσκολιών μετάβασης των συναδέλφων στο χώρο της Συνέλευσης.

Η ΑΣΚΙ πρότεινε την μετάθεση της αυριανής συνέλευσης και τον ορισμό της σε ημερομηνία, τις αμέσως επόμενες ημέρες, που θα υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την προσέλευση των συναδέλφων. Ζήτησε να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν η πρωτοφανής διάθεση των συναδέλφων να συμμετάσχουν στη συνέλευση και ότι έπρεπε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για αυτό. Με την παραπάνω πρόταση συμφώνησε και η παράταξη της ΔΑΣ.

Η ΠΑΣΚΕ επικαλούμενη το καταστατικό και τα προβλεπόμενα από αυτό, διαφώνησε με τη μετάθεση της συνέλευσης παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε και αυτή τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Η ΑΣΚΙ επέμενε ότι ο ρόλος του σωματείου είναι να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις συμμετοχής και προσέλευσης του συνόλου των συναδέλφων. Τα όποια νομικά κωλύματα που αφορούν την νομιμότητα της μετάθεσης της συνέλευσης, στο βαθμό που δεν είναι προσχήματα, θα αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο απ το σύνολο των παρατάξεων και ότι αυτό που πρέπει τώρα να προτάξουμε είναι η ανάγκη συμμετοχής των συναδέλφων και ανάληψης πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας. Η παράταξη όμως της ΠΑΣΚΕ, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του συλλόγου, επέβαλε την άποψή της.