Παρασκευή
14 / 06 / 2024
6 Νέα Άρθρα

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (πατηστε ΕΔΩ για να το δείτε)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/10/2011, ενόψει των συνδικαλιστικών μας εκλογών, αποφασίσαμε ότι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα, υπερασπιζόμενοι τις ζωές μας και διεκδικώντας την ανατροπή όλων όσων σχεδιάζουν και προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, είναι Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

όλων όσων είναι απέναντι στην λογική και την πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, για την ανατροπή της επίθεσης που εξαπέλυσαν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ για λογαριασμό ντόπιων και ξένων τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ο ΘΥΜΟΣ, που τόσος έχει συσσωρευτεί στο κλάδο μας, είναι ανάγκη να εκφραστεί. Οι εφοριακοί δεν είναι οι προνομιούχοι, άμεσοι συνομιλητές της κάθε κυβέρνησης (όπως εντέχνως παρουσιάζεται) και τα όργανα εφαρμογής των πιο σκληρών φορολογικών πολιτικών. Είναι εργαζόμενοι με άποψη για όλα όσα συμβαίνουν και οι οποίοι πλήττονται το ίδιο βάναυσα από τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως και η υπόλοιπη κοινωνία.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το επόμενο διάστημα, πρέπει να είναι περίοδος αντίστασης στα νέα μέτρα και αφετηρία ανατροπής του συνδικαλιστικού κατεστημένου (ενόψει των επερχόμενων συνδικαλιστικών εκλογών).

Καταθέτουμε λοιπόν δημόσια, την πρόταση για την δημιουργία ψηφοδελτίου με τον τίτλο ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, με το οποίο θέλουμε να ενώσουμε και να εκφράσουμε την πλειοψηφία των συναδέλφων. Η πρότασή μας αυτή, γίνεται γιατί θέλουμε να ξεσκεπάσουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕ, που αποδέχθηκε τη στοχοποίηση του κλάδου και επέτρεψε τον διασυρμό του, που αποδέχθηκε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας, που πρότεινε το κλείσιμο του μεγαλύτερου αριθμού των Δ.Ο.Υ., που πρότεινε τις μειώσεις των αποδοχών μας και δεν αντέδρασε στις πολιτικές των μνημονίων.

Το ελάχιστο πλαίσιο που προτείνουμε σαν ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ είναι:

1. Τον αγώνα κατά του μνημονίου και των πολιτικών που το επέβαλαν κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ.

2. Την προάσπιση και τη διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που μας έχουν κλέψει από κοινού και σε συντονισμό με οποιοδήποτε άλλο σωματείο εργαζομένων αγωνίζεται στην ίδια κατεύθυνση!

3. Την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας, αλλά και της ίδιας τους της ύπαρξης , ταυτόχρονα με τον αγώνα δημόσια δωρεάν και ποιοτική υγεία και παιδεία.

4. Τον αγώνα για την βελτίωση της λειτουργίας και της απόδοσης των υπηρεσιών μας, με αντιμετώπιση των προβλημάτων αναξιοκρατίας, υποστελέχωσης, διαφθοράς και οργάνωσής τους.

5. Την απόρριψη συνεργασίας με οποιαδήποτε μορφή, με όσους στήριξαν ή στηρίζουν συνδικαλιστικές ηγεσίες που μας οδήγησαν σε αυτό το τραγικό σημείο.

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Οι προτάσεις μας αυτές είναι η βάση για το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας. Όσοι επιθυμούν την ανατροπή αυτού του συνδικαλιστικού σκηνικού και την αγωνιστική αντεπίθεσή μας, περιμένουμε να αποδεχθούν και να συνταχθούν μαζί μας, διαθέτοντας την υποψηφιότητά τους, σε ένα ψηφοδέλτιο νίκης, το ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ.

(ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ -ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ)