Κυριακή
19 / 05 / 2024
6 Νέα Άρθρα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ ΤΟΥ Ν. ΣΑΜΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΣΑΜΟΣ 09/09/2011

Μετά από Γεν. Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας σήμερα στα γραφεία της Δ.Ο.Υ Σάμου αποφασίστηκε

συμμετοχή στην απεργία τις 12 και 13 Σεπτέμβρη. Καλούμε όλους τους συλλόγους σε συνέχιση του αγώνα με απεργία διαρκείας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων σε συντονισμό με όλους τους κλάδους του Υπουργείου. Η επιτυχία του αγώνα εξαρτάται και από την οργάνωση του .Οι αποφάσεις για απεργίες να παίρνονται από τις γεν. συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων έτσι θα εξασφαλιστεί μεγαλύτερη επιτυχία.

Οι αναστολές των απεργιών της προηγούμενης περιόδου και τα παιχνίδια της ηγεσίας της ΠΟΕ -ΔΟΥ με το Υπουργείο περί δέσμευσης κ.ά κλόνισαν την εμπιστοσύνη μας στην ομοσπονδία, επειδή όμως η αποχή από αυτές τις διαδικασίες θα αποβεί μοιραία καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Να λάβει πρωτοβουλία το σωματείο της Αττικής και να συμπεριλάβουμε στα αιτήματα μας εκτός της διασφάλισης των μισθών και τα παρακάτω:

• Διασφάλιση των θέσεων εργασίας ως εφοριακών, κάτι που δεν αναφέρει η Ομοσπονδία στις ανακοινώσεις της. Να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα στις τυχόν μετακινήσεις.

• Να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό η Δ.Ο.Υ Καρλοβασίου η οποία έχει αφεθεί με ελάχιστα άτομα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων, λόγω της υπεράνθρωπης προσπάθειας τους για την λειτουργία της Δ.Ο.Υ και την εξυπηρέτηση του κοινού.

• Να καταδικαστεί από κοινού η φορολογική πολιτική του Υπουργείου που πλήττει περισσότερο τους μικροεπαγγελματίες και μισθωτούς

• Να μην εφαρμοστεί η ιδιωτικοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού που θα αυξήσει την φοροδιαφυγή, τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια. Η απαξίωση του κλάδου ήταν προγραμματισμένη, γιαυτό και η ενορχηστρωμένη επίθεση από τα Μ.Μ.Ε

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ Ν. ΣΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάμος 09/09/2011

Συμμετέχουμε στην απεργία στις 12 και 13 Σεπτέμβρη διεκδικώντας :

• Να μην εφαρμοστεί το "μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης"

• Να σταματήσουν οι πρωτοφανείς μειώσεις των μισθών μας, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανατροφοδοτούν την ύφεση και να δημιουργούν νέα μη εξυπηρετήσιμα δάνεια, αφού κάθε προγραμματισμός βάσει αποδοχών έχει καταρρεύσει.

• Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας ενόψει των συγχωνεύσεων –καταργήσεων των Δ.Ο.Υ

• Να εκσυγχρονιστούν οι Δ.Ο.Υ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μέσα σε αυτές

Καταγγέλλουμε τις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις του ελεγκτικού μηχανισμού που δεν θα λύσουν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής αλλά θα το διογκώσουν. Η συστηματική απαξίωση μας έχει σχέδιο την ιδιωτικοποίηση με τη συναίνεση της κοινωνίας. Ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με την αγανάκτηση των φορολογουμένων μπροστά στη λαίλαπα μέτρων που ψηφίζονται. Καλούμαστε να υλοποιήσουμε φορολογικούς νόμους που πλήττουν κυρίως μικροεπαγγελματίες και μισθωτούς –συνταξιούχους.

Διασυρόμαστε ότι εμείς φταίμε για την κατάσταση, όταν συνεχώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως πολυνομία, συνεχείς αλλαγές φορολογικών νόμων, έλλειψη οργάνωσης, αλλά κυρίως έλλειψη προσωπικού, όπως π.χ. στη Δ.Ο.Υ Καρλοβασιου, που αφέθηκε με ελάχιστο προσωπικό να καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για την εξυπηρέτηση του κοινού. Γιατί οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες δεν είναι μόνο για να επιβάλλουν και να εισπράττουν φόρους , αλλά έχουν και πλήθος άλλων μη "φορολογικών" αντικειμένων όπως πληρωμές επιδομάτων φοιτητών, ορεινών μειονεκτικών περιοχών, κλπ.

Απέναντι σαυτη την κατάσταση ας σταθούμε αλληλέγγυα ο ένας εργαζόμενος δίπλα στον άλλο .