Κυριακή
29 / 01 / 2023
1 Νέα Άρθρα

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενιαίο Μέτωπο Εφοριακών

Ν. Θεσ/νίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής                                        Θεσ/νίκη   26/03/2012

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, για μια ακόμη φορά αποκαλύφθηκαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ!!!! alt

Συζητώντας για το θέμα της προκήρυξης των θέσεων των ελεγκτών και τα ερωτήματα που βάζουν οι συνάδελφοι, αναφορικά με τη θέση της Ομοσπονδίας και τα όσα πρόσφατα διαδραματίστηκαν στο Σύλλογο Αττικής, ζητήσαμε σαν παράταξη, να κυκλοφορήσει ο σύλλογός μας ανακοίνωση, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του 25ου Συνεδρίου του κλάδου μας που πρότεινε την καθολική αποχή των συναδέλφων από τη διαδικασία των εξετάσεων για τη στελέχωση των θέσεων αυτών. Η πρόταση μας δεν ψηφίστηκε από ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ. Ψήφισαν λευκό και για μια ακόμη φορά εμφανίζονται ανακόλουθοι σε αυτά που ψήφισαν πριν τέσσερις μήνες στο συνέδριο.

Εμείς πιστοί στις αποφάσεις του συνεδρίου, δηλώνουμε αντίθετοι, στην προοπτική δημιουργίας σώματος Ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης και θεωρούμε μια τέτοια εξέλιξη:

-βήμα διάσπασης του κλάδου μας, που σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις των αντικειμένων της δουλειάς μας, θα οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους στην έξοδο και την απόλυση.

-η θέσπιση των συμβολαίων αποδοτικότητας που θα κληθούν να υπογράψουν όσοι επιλεγούν, ανατρέπει τις εργασιακές συμβάσεις, καταργεί με πλάγιο τρόπο τη μονιμότητα στο δημόσιο και οδηγεί σε ένα στείρο εξοντωτικό ανταγωνισμό.

-η προφορική συνέντευξη, η επιλογή των επιτηρητών, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, με συνάδελφο να εμφανίζεται στους επιτυχόντες χωρίς να έχει καν πάρει μέρος, καθιστούν τον περίφημο αξιοκρατικό διαγωνισμό, διαβλητό.

-ο αποκλεισμός των συναδέλφων της Δ.Ε. κατηγορίας, των συναδέλφων που βρίσκονται τρία χρόνια πριν τη σύνταξη, η ποσόστωση για τους έμπειρους (μόνο 25% των θέσεων) αποτελούν μνημείο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και αντισυνταγματικότητας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

  • Να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία διάλυσης του κλάδου
  • Να μη συμμετέχουν στη διαδικασία του διαγωνισμού

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Ø Την αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. στον έλεγχο.

Ø Την ηλεκτρονική υποστήριξη όλων των ελεγκτικών εργασιών

Ø Την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Δ.Ο.Υ., με την ανάπτυξη ενός πλήρους και άρτια εξοπλισμένου ηλεκτρονικού-μηχανογραφικού δικτύου.

Ø Την θέσπιση ενός δίκαιου, απλού, αντικειμενικού φορολογικού συστήματος.

Ø Την μετακίνηση και εξέλιξη των υπαλλήλων με ενιαία μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια και την απαλλαγή τους από τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης.

 

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι,

Οι ελεγκτές βεβαίωσης και είσπραξης δεν είναι μια αθώα κυβερνητική επιλογή, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως θέλουν να λένε υπουργοί, υπηρεσιακοί παράγοντες και τα πληρωμένα παπαγαλάκια. Είναι βασική μνημονιακή πολιτική επιλογή στα πλαίσια του λεγόμενου επιτελικού κράτους, δηλ. του λιγότερου κράτους, που επιδιώκουν οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, το Δ.Ν.Τ., η τρόϊκα και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με στόχο την αποδυνάμωση κάθε τι δημόσιου και το ξεπούλημα της στου ιδιώτες.

Κανείς δεν μας εγγυάται συνάδελφοι ότι με τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό θα σώσουμε την αξιοπρέπεια του κλάδου και τη δουλειά μας. Αντιθέτως διασπάμε τον κλάδο, και με την υπογραφή των οκτάμηνων συμβολαίων οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση του κλάδου και τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων.

 

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΒΛΗΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ