Σάββατο
30 / 09 / 2023
4 Νέα Άρθρα

Ο ΜΙΜΗΣ ΣΤΟ ΣΔΟΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

altΑναμφισβήτητη είναι η ικανότητα του Μίμη Ανδρουλάκη να χειρίζεται με μαεστρία το λόγο. Άλλωστε με αυτό του το όπλο προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να δικαιολογήσει την πολιτική του μετάλλαξη και να παρουσιάσει το μαύρο ως άσπρο.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, που ακόμα και αυτός δεν τα καταφέρνει. Μια από αυτές, είναι η απόπειρά του, σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο ΣΔΟΕ, να πείσει τους εκεί εργαζόμενους, ότι είναι ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ και των μειώσεων στους μισθούς μας...

Το ότι μερικές εβδομάδες πριν ήταν υπέρμαχος και ψήφισε νόμους που προέβλεπαν το κόψιμο μισθών, τις απολύσεις συναδέλφων και το κλείσιμο υπηρεσιών, είναι προφανώς λεπτομέρεια... Τόσο για τον λαλίστατο Μίμη, όσο και την πολυάριθμη αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ που τον συνόδευε.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΙ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ στις 14.6.2012

Δεν αναμέναμε ότι η ανακοίνωσή μας στις 13.6.12, με αφορμή την ομιλία του Μίμη Ανδρουλάκη στο ΣΔΟΕ, θα αναδείκνυε τις ποιητικές ικανότητες της πρωτοβάθμιας ΠΑΣΚΕ Αττικής. Με ανακοίνωσή της (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ) μας καταγγέλλει για όλα τα δεινά του κλάδου και όχι.... μόνο!

Εμείς εκτιμούμε την ποίηση και τους αφιερώνουμε ένα στίχο του Καισάριου Δαπόντε που για τη συγκεκριμένη περίπτωση και την όλη ψυχολογία της περιόδου είμαστε βέβαιοι ότι ταιριάζει: ''ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ''.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης τους:

• Το να μας κατηγορεί η ΠΑΣΚΕ, είναι για εμάς ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ και απόδειξη ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Οι συνάδελφοι, χρόνια τώρα, γνωρίζουν με ποιούς ταυτίζονται οι έννοιες της ''αλαζονείας'' και της  ''προστασίας'' στο χώρο των εφοριακών και που είχαν έδρα τα ''κομματικά παραμάγαζα''.

• Η υποκριτική αγωνία τους για τις αμοιβές μας (μισθοί και επιδόματα), δεν μπορεί να καλύψει την πραγματικότητα.

1. Τι κάνανε όταν το ΠΑΣΟΚ ισοπέδωνε τα πάντα;

2. Τι κάνανε όταν η ΑΣΚΙ προειδοποιούσε για τις επερχόμενες εξελίξεις, εκτός του να την καταγγέλλουν για κινδυνολογία;

3. ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ'';

• Το να καταγγέλλει η ΠΑΣΚΕ την ΑΣΚΙ για ''μικρομεγαλισμό΄΄ και για ''προσβολή '' των αγώνων της Αριστεράς, έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση και ο Μίμης Ανδρουλάκης με την .....Αριστερά.

ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΔΟΕ

Την καλύτερη όμως απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ την έδωσαν εργαζόμενοι (όχι μέλη της ΑΣΚΙ) του ΣΔΟΕ, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους, απάντησαν σε όσα είπαν ΠΑΣΚΕ και ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ:

 

 

ΑΘΗΝΑ 15/06/2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ & ΠΑΣΚ :

ΜΕΓΑΛΟΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΜΕ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

κκ. «σκεπτόμενοι & αγωνιστές αριστεροί» της ΠΑΣΚ ΔΟΥ

Η δηλωμένη περίτρανα απόφαση του περήφανου και αγωνιζόμενου λαού να σας σπρώξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, σας οδηγεί σε ακροδεξιές, φίλιες στο χαρακτήρα σας μεθοδεύσεις, «πρασινοφρουρών».

Αυτές το μόνο που καταδεικνύουν στους συναδέλφους είναι τη χαμένη ψυχραιμία, την αθλιότητα και τον πανικό σας .

Υβρίζετε και ομιλείτε ωσάν να μην γνωρίζει όλος ο κλάδος το ρόλο του προέδρου και της παράταξης σας, σε όλη τη διάρκεια των αγώνων των εργαζομένων.

Δεν αντέχετε στην κριτική γιατί η αλήθεια είναι εύστοχη και σας ΠΟΝΑΕΙ..

Οδηγήσατε τη χώρα και το λαό στην καταστροφή, από τον Απρίλη του 2010 τρομοκρατείτε και σπέρνετε μόνο φόβο..Για σας δεν υπάρχει καμία ΕΛΠΙΔΑ..

Οι επιλογές σας ξανακούστηκαν από τον «αγωνιστή» , «μαρξιστή» κο Ανδρουλάκη και οι συνάδελφοι στο ΣΔΟΕ τις εμπέδωσαν..α) ακαριαίος θάνατος β) αργός θάνατος του λαού μας

Έχετε από καιρό διαλέξει πλευρά..την πλευρά του μνημονίου, της φτώχειας, της ανεργίας, του ξεπουλήματος και των επαχθών συμβιβασμών ..

ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ..

Σας βγάζουμε το καπέλο..

Είστε αδιαμφισβήτητα οι μεγαλύτεροι εφευρέτες των τελευταίων ετών..

Γιατί η αλήθεια μας απλά υπάρχει στα μάτια των συναδέλφων, ενώ το ψέμα σας πρέπει να εφευρεθεί..

Μικροί, άβουλοι, μοιραίοι και φτωχοί εργαζόμενοι στο ΣΔΟΕ

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση των συναδέλφων από το ΣΔΟΕ πατήστε ΕΔΩ