ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ 'ΕΛΕΓΚΤΩΝ'

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο αντιμετώπισε την απεργία μας, αλλά και οι εκφρασμένες με τον πλέον επίσημο τρόπο διαθέσεις του, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση του κλάδου και την απόλυση εργαζομένων. Ο «διαγωνισμός» για την επιλογή του Σώματος Ελεγκτών, δεν γίνεται για να αντιμετωπιστούν, τα υπαρκτά προβλήματα των υπηρεσιών μας και η φοροδιαφυγή.
Στόχος τους είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε υπαλλήλους δύο και τριών κατηγοριών, η θεσμοθέτηση των συμβολαίων αποδοτικότητας, η δημιουργία (μέσω και της ιδιωτικοποίηση αντικειμένων), πλεονάζοντος προσωπικού και άρα της ΄΄ανάγκης΄΄ για απολύσεις.

Το συνέδριο της ΠΟΕ ΔΟY, (μετά από πρόταση της ΑΣΚΙ), πήρε ξεκάθαρη απόφαση με την οποία απορρίπτεται με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, η διεξαγωγή του παραπάνω διαγωνισμού και καλεί το σύνολο των συναδέλφων να μην συμμετέχουν στην παραπάνω διαδικασία. Απορίες όμως δημιουργούνται απ΄ το γεγονός ότι ενώ η διαδικασία ουσιαστικά έχει ξεκινήσει, η συνδικαλιστική μας ηγεσία ΄΄ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ΄΄.

Η ΠΟΕ ΔΟY ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ! Οτιδήποτε άλλο, θα μας θυμίσει προηγούμενες πρακτικές (επιλογές για ΤΕΚ, ΠΕΚ.. και άλλες αμαρτίες), που υπονόμευαν συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις και θυσίαζαν κατακτήσεις και δικαιώματα.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Συνεδρίου:

'' ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ & ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Απορρίπτουμε την δημιουργία του σώματος των ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης, γιατί:

α) οδηγεί στην διάσπαση του εφοριακού κλάδου και, σε συνδυασμό με την περίφημη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δημοσίου και τον περιορισμό των οργανικών θέσεων του Ν. 4024/2011 (πολυνομοσχέδιο), στέλνει στο περιθώριο, άρα και στις υποχρεωτικές μετατάξεις ή απολύσεις τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.

β) αποτελεί μέρος της λεγόμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, στη λογική της μείωσης των δαπανών με την μείωση του προσωπικού, που επιβάλουν η τρόικα και το μνημόνιο.

γ) η διαδικασία, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις επιλογής αποτελούν προσβολή και εξευτελισμό, για το σύνολο του εφοριακού κλάδου, με αποκορύφωμα τις γραπτές εξετάσεις (τα πτυχία και η επιτυχία στους διαγωνισμούς πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων), την προφορική συνέντευξη, τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των έμπειρων ελεγκτών και τα «περίφημα» συμβόλαια αποδοτικότητας.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των σχετικών διατάξεων και την ένταξη της οργάνωσης του ελέγχου σε ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των Δ.Ο.Υ., που προϋποθέτει την αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και την ηλεκτρονική υποστήριξη του ελεγκτικού έργου, την δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, τον έλεγχο όλων των υποθέσεων και του συνόλου των φορολογουμένων, είτε άμεσα είτε σε ετήσια βάση.

Τέλος, ζητούμε από τους συναδέλφους να μην επικυρώσουν τη διάσπαση του κλάδου, που επιχειρείται μέσω της δημιουργίας του νέου αυτού σώματος και καλούμε την ομοσπονδία και τους συλλόγους να παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο την προσχηματική και καθ’ όλα απαράδεκτη διαδικασία επιλογής των ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης.
                                                                         ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ