Τετάρτη
24 / 04 / 2024
10 Νέα Άρθρα

Να σταματήσει η Υποβάθμιση των Συναδέλφων της Διαχείρισης - Ταμείου

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ έχει στον πυρήνα του τη λογική του διαχωρισμού και της κατηγοριοποίησης των εργαζομένων. Διαχωρισμός ο οποίος συνδέεται τόσο με μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα, όσο φυσικά και θέματα που αφορούν την υπηρεσιακή εξέλιξη, τη δυνατότητα μεταθέσεων κλπ. ενός υπαλλήλου. 

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα Ταμεία των Εφοριών (εκεί τους… βρήκε η εφαρμογή του Μισθολογίου) οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε χαμηλότερο περίγραμμα, παρότι η πλειοψηφία αυτών είναι υπάλληλοι πολλών ετών, με προσόντα και μεγάλη προϋπηρεσία. Υπάλληλοι οι οποίοι καλούνται να φέρουν εις πέρας, χωρίς μάλιστα να λαμβάνουν το προβλεπόμενο διαχειριστικό επίδομα ΚΑΙ το έργο του Ταμείου Παρακαταθηκών, αναλαμβάνοντας φυσικά και τις αντίστοιχες ευθύνες που αντιστοιχούν σε αυτό. Αντίστοιχη μοίρα επιφύλαξε το… Μισθολόγιο και για μια σειρά άλλων συναδέλφων που τοποθετήθηκαν σε Γραμματείες, σε ΓΕΦ κλπ.

 Στο απολύτως εύλογο αίτημα των συναδέλφων για την αποκατάσταση της αδικίας, η Διοίκηση – με τις ευλογίες και συνδικαλιστικών δυνάμεων – εμφανίζει ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης την ‘’παράλληλη άσκηση καθηκόντων’’. Ένα εργαλείο το οποίο όχι μόνο δεν αποκαθιστά το δίκιο, αλλά έρχεται επί της ουσίας, στο όνομα υποτίθεται της δικαιοσύνης, να χρεώσει στους συναδέλφους του Ταμείου, ένα  επιπλέον αντικείμενο.

 Η επιλεκτική δε εφαρμογή αυτού τα μέτρου… με όχι διαφανείς διαδικασίες και με το… ‘’κατόπιν ενεργειών μου’’ έρχεται να περιγράψει με γλαφυρό τρόπο τη λειτουργία του Μισθολογίου της ΑΑΔΕ και των πελατειακών σχέσεων που χτίζονται στις πλάτες των συναδέλφων και τις αγωνίες τους.

 Η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) απ’ την πρώτη στιγμή ανέδειξε τα χαρακτηριστικά του Μισθολογίου της ΑΑΔΕ και δέχτηκε επιθέσεις για τις διαφωνίες και τις ενστάσεις που διατύπωνε, απ’ τις κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου. Όπως επίσης στήριξε και στηρίζει  (στην Εκτελεστική Επιτροπή, στο Γενικό Συμβούλιο, στις συναντήσεις με τη Διοίκηση κλπ.) και αναδεικνύει  τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στα Ταμεία των Εφοριών, δεχόμενη μάλιστα ‘’επιθέσεις’’ ότι… ‘’υποκινεί’’ αυτούς τους συναδέλφους.

 Για την ΑΚΕ (όπως με σαφήνεια ξεκαθαρίσαμε στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο) η αυτοοργάνωση των συναδέλφων και η ανάληψη από μέρους τους πρωτοβουλιών, όχι μόνο δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά αντίθετα φέρνει στην επιφάνεια τις αδυναμίες των επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων και κυρίως το έλλειμα εμπιστοσύνης των συναδέλφων προς αυτά. Αντί λοιπόν η Ομοσπονδία να στοχοποιεί τους συναδέλφους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ή να αναζητά ‘’υποκινητές’’ πίσω από τις πρωτοβουλίες αυτές, θα πρέπει να προβληματιστεί για το έλλειμα αυτό εμπιστοσύνης και να το λάβει σοβαρά υπόψιν της, αντί να πετροβολά όσους νοιώθουν την ανάγκη να κινητοποιηθούν μόνοι τους για να υπερασπιστούν το δίκιο τους. 

 Καλούμε τη Διοίκηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην επίλυση του ζητήματος. Η επίκληση ‘’προβλέψεων’’ του Μισθολογίου, που η ίδια σχεδίασε, δεν αποτελούν απάντηση σε ένα δίκαιο αίτημα. Η επιλεκτική άλλωστε εφαρμογή μιας σειράς διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία της ΑΑΔΕ, είναι κάτι που εδώ και χρόνια χαρακτηρίζει την ηγεσία της.

 Καλούμε την Ομοσπονδία να στηρίξει, διεκδικώντας με δυναμικό τρόπο, το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων. 

 

 

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ