Γενική Απεργία 6.4.2022

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Για πάνω από μια 10ετία ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπος με διαρκείς μειώσεις μισθών και ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων του.

Μετά τους αλλεπάλληλους μνημονιακούς νόμους ακολούθησε μια μακρά περίοδος πανδημίας, η οποία αποτέλεσε ευνοϊκή για την κυβέρνηση περίοδο, προκειμένου να κάνει νέες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση κατάργησης δικαιωμάτων, αλλά και επιλογές που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα. Την περίοδο που δεκάδες συνάνθρωποί μας πέθαιναν καθημερινά, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - ενώ τα ιδιωτικά νοσοκομεία έκαναν επιλογή περιστατικών - η κυβέρνηση έσπευσε να περάσει το νόμο Χατζηδάκη για να περιορίσει συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, να καταργήσει το 8ωρο στον ιδιωτικό τομέα και να ποινικοποιήσει τις διαδηλώσεις. Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση σπεύδει να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω τη ΔΕΗ (και με έμμεσο τρόπο την ΕΥΔΑΠ), να ψηφίσει αντιεκπαιδευτικούς νόμους για τα σχολεία των παιδιών μας, να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη κλπ.

Στον παραπάνω λογαριασμό έρχεται να προστεθεί πλέον και αυτός του πολέμου που λαμβάνει χώρα στη γειτονιά μας. Στο λογαριασμό των δισεκατομμυρίων για εξοπλιστικά προγράμματα, έρχεται να προστεθεί και αυτός των ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών και των συγκρούσεων για τις σφαίρες επιρροής και τους αγωγούς. Ένας λογαριασμός που μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο εξαιτίας της όλο και πιο έντονης εμπλοκής της χώρας μας στα πολεμικά παιχνίδια.

Η κατάσταση αυτή όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται στο 10%, τις τιμές βασικών προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης να εκτοξεύονται, τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση (όσης προβολής και αν τύχουν απ’ τα ΜΜΕ) δεν μπορεί παρά να θεωρηθούν ως κοροϊδία και πρόκληση για τους εργαζόμενους.

Η Γενική Απεργία της 6ης Απριλίου 2022 μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία αντιστροφής αυτής της πορείας. Με τη μαζική μας συμμετοχή παλεύουμε όχι μόνο να αποτρέψουμε το νέο λογαριασμό που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση (τα 40 δις που ισχυρίζεται ότι διανεμήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας είναι δάνεια που εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε), αλλά να απαιτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους Μισθούς μας και αποκατάσταση των απωλειών των προηγούμενων ετών.

Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους Μισθούς τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού και του ΑΕΠ
  • Επαναφορά 13ου και 14ου Μισθού
  • Ξεπάγωμα των Κλιμακίων
  • Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης
  • Στήριξη του ΕΣΥ
  • Κατάργηση της ΑΑΔΕ
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες μας
  • Επίλυση του ζητήματος της Προσωπικής Διαφοράς για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

 

Συμμετέχουμε στις Απςργιακές Συγκεντρώσεις

Αθήνα: Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00 π.μ.