Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

Σύντομη Ενημέρωση για το σημερινό (11.2.2021) Γενικό Συμβούλιο

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο επικεντρώθηκε στο κατατεθέν νομοσχέδιο με το Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ.

Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων τόσο των παρατάξεων, όσο και των Γενικών Συμβούλων, διαμορφώθηκαν δυο προσεγγίσεις…

Η πρώτη ήταν αυτή της ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και ΣΑΣ, οι οποίες στάθηκαν ιδιαίτερα (και κυρίως) στα θετικά (όπως είπαν) σημεία του Μισθολογίου, το οποίο αποδέχτηκαν ως βάση κουβέντας ή το θεώρησαν ως… δεδομένο και για το οποίο (όπως είπαν) θα πρέπει να διερευνηθούν πιθανά σημεία βελτίωσης.

Η δεύτερη προσέγγιση ήταν αυτή της Α.Κ.Ε. – ΔΑΣ και ΑΣΚΙ, οι οποίες (με διαφορετική ίσως ένταση και ιεράρχηση των ζητημάτων) αναφέρθηκαν στα συνολικότερα ζητήματα που προωθεί το συγκεκριμένο σχέδιο και αφορούν τη σύνδεση των περιγραμμάτων με διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς, τη σύνδεση της μισθοδοσίας με ατομικά Συμβόλαια και ατομικούς στόχους, τον άθλιο εκβιασμό της Διοίκησης τόσο προς τους υπαλλήλους (ιδιαίτερα του νέους) όσο και τους προϊσταμένους, προκειμένου να συμμετέχουν στην αξιολόγηση, την περαιτέρω διάσπαση του κλάδου (ΣΔΟΕ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ κλπ), τη δυνατότητα του Διοικητή να τροποποιεί ανά πάσα στιγμή ακόμα και αυτό το Μισθολόγιο, το γεγονός ότι η όποια οικονομική αναβάθμιση των νεοεισερχόμενων συναδέλφων συνδιάζεται με μια άνευ προηγουμένου ομηρία αυτών και τη διαρκή απειλή αυτόματης επιστροφής στο σημερινό επίπεδο αποδοχών, σε περίπτωση π.χ. που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση ή σε περίπτωση που δεν αξιολογηθούν ως ικανοί κλπ κλπ

Η άποψη των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και ΣΑΣ ήταν τελικά πλειοψηφική και αποφασίστηκε να υπάρξει παρέμβαση (μέσω της τοποθέτησης της προέδρου στη Βουλή !!!) στην κατεύθυνση… αναζήτησης πιθανών περιθωρίων βελτίωσης πτυχών του νομοσχεδίου.

Μάλιστα… αίσθηση προκάλεσε η άποψη που διατυπώθηκε (ΣΑΣ) ότι πλέον θα πρέπει να… ξαναδούμε την Απεργία – Αποχή απ’ την αξιολόγηση (παρά τη συμμετοχή του 90% των συναδέλφων) υπό το φως των νέων δεδομένων!!! (Αφού δηλαδή αποδεχτούμε ως δεδομένο το καθεστώς εκβιασμού απ’ την πλευρά της Διοίκησης, στη συνέχεια το επικαλούμαστε για να σταματήσουμε μια καθολική κινητοποίηση). Παρά την επιμονή της ΣΑΣ, απόφαση για την Απεργία – Αποχή απ’ την αξιολόγηση δεν πάρθηκε…

ΑΚΕ – ΔΑΣ και ΑΣΚΙ επέμεναν στην ανάγκη διεκδίκησης της οικονομικής αναβάθμισης του κλάδου, στη βάση της πρότασης των Ομοσπονδιών, την ένταξη όλων των συναδέλφων στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς και την ύπαρξη ρυθμίσεων που θα αφορούν το σύνολο των συναδέλφων (ΑΑΔΕ, ΣΔΟΕ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ κλπ.)

Ταυτόχρονα τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού της Ομοσπονδίας με την Ομοσπονδία των Τελωνειακών, οι οποίοι με σημερινή τους ανακοίνωση (που ακολούθησε ομόφωνη απόφαση του Γενικού τους Συμβουλίου) απορρίπτουν το προωθούμε νομοσχέδιο, το οποίο αποδομούν με συγκεκριμένα μάλιστα παραδείγματα.

Η πρόταση να υπάρξει κινητοποίηση με αφορμή το κατατεθέν νομοσχέδιο δεν έγινε αποδεκτή.

Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και τοποθέτηση της ΑΚΕ επι του θέματος…