Σάββατο
27 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Σε… ‘’αναστολή’’ το Ε’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Σε ουσιαστική αναστολή λειτουργίας βρίσκεται το Ε’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αφού έχει να συνεδρίαση απ τον Ιούλιο του 2020.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλήθος αιτημάτων και εκκρεμοτήτων στα οποία πρέπει να απαντήσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, η αδιαφορία όσων έχουν την ευθύνη… δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως προκλητική, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν αιτήματα συναδέλφων που απαιτούν άμεσης απάντησης και ικανοποίησης τους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της κατάστασης είναι το γεγονός, ότι ενώ προγραμματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες συνεδρίαση (ενώ διατρέχουμε τον 7ο μήνα αδράνειας!!!), αυτή τελικά δεν πραγματοποιήθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε η αναπλήρωση μέλους του υπηρεσιακού!!!.

Βέβαια, στην εποχή των… ‘’αρίστων’’, η λειτουργία των υπηρεσιακών Συμβουλίων και η διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές, μπορεί να είναι δευτερευούσης σημασίας. Άλλωστε οι… ‘’άριστοι’’ βρίσκουν το δρόμο τους και χωρίς τη λειτουργία των υπηρεσιακών.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση αυτή συνεπάγεται κατάργηση θεσμοθετημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να εξετάσει (…τουλάχιστον) τα αιτήματα των εργαζομένων και να απαντήσει σε αυτά, αιτιολογώντας την όποια απάντηση.

Η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, δεν έγκειται στη διακριτική ευχέρεια ΚΑΝΕΝΟΣ. Υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες οι έχοντες την ευθύνη ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ακολουθούν. Διαδικασίες τις οποίες οφείλουν τα Συνδικαλιστικά μας όργανα να διασφαλίζουν και να πάψουν να επικαλούνται την ανάγκη… σωστής λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μόνο κατά την περίοδο διενέργεια των εκλογών για την εκλογή εκπροσώπων μας σε αυτά.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)