Δευτέρα
22 / 04 / 2024
7 Νέα Άρθρα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συντριπτικό ποσοστό συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με βάση την εικόνα που έχουμε, η συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή απ την Αξιολόγηση, είναι σχεδόν καθολική και υπερβαίνει το 85% των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ.

Παρά τους εκβιασμούς της Διοίκησης και της Πολιτικής Ηγεσίας, τις πιέσεις και τις… προτροπές των ‘’παρατρεχάμενων’’, την προσπάθεια ορισμένων να… ‘’θολώσουν’’ το τοπίο (αναμασώντας τους εκβιασμούς της Διοίκησης ή δημιουργώντας την εικόνα της συμμετοχής των συναδέλφων στην αξιολόγηση), η απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι εκκωφαντική.

Οι εργαζόμενοι τοποθετήθηκαν με σαφήνεια απέναντι στα σχέδια που προωθεί το ΥΠΟΙΚ και η ΑΑΔΕ. Σχέδια τα οποία επιχειρείται να νομιμοποιηθούν και μέσω της υποτιθέμενης αξιολόγησης. Ο κλάδος με τη στάση του στέλνει ένα σαφές μήνυμα απόρριψης των σχεδίων για την πολυδιάσπαση και κατηγοριοποίηση των εργαζομένων, τη σύνδεση των εκατοντάδων Περιγραμμάτων Θέσης με διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς, την εισαγωγή των ατομικών Συμβολαίων και τη θεσμοθέτηση των Ατομικών Στόχων.

Οι εργαζόμενοι απέρριψαν τους εκβιασμούς και μια αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά, μιας ηγεσίας η οποία θεωρεί τις υπηρεσίες μας ως τσιφλίκι της. Απέρριψαν ένα σχέδιο αξιολόγησης το οποίο είχε στόχο τη μεταφορά σε αυτούς των ευθυνών (αλλά και το… λογαριασμό) για τα προβλήματα των υπηρεσιών μας.

Τα σχέδια αυτά της Διοίκησης, δεν τυγχάνουν πλέον καμιάς νομιμοποίησης. Η Πολιτική Ηγεσία και η Ηγεσία της ΑΑΔΕ, οφείλουν να τα αποσύρουν (και επίσημα) και να προσέλθουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο δίνοντας λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο (μισθολογικά, εργασιακά, συνθηκών εργασίας, αξιοκρατίας, διαφάνειας κλπ ).

Η μαζική όμως ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμα για Αποχή απ την προωθούμενη αξιολόγηση, θέτει για άλλη μια φορά την Ομοσπονδία μπροστά στις τεράστιες ευθύνες της. Η ανταπόκριση και η συμμετοχή των συναδέλφων, αποτελεί το καλύτερο όπλο προκειμένου να θέσει στο τραπέζι τις δικές μας διεκδικήσεις και να πάψει να έχει το ρόλο του… παρατηρητή των εξελίξεων.

Με όπλο μας την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες

 

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)