Κυριακή
19 / 05 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Περίπατος στην Πάρνηθα

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΕ ΔΟΥ

Αθήνα, 06/06/2022

Αριθ. Πρωτ.: 2085

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΠΑΦΙ - ΣΚΙΠΙΖΑ Πηγή – Καράβολα – ΜΠΑΦΙ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ενόψει της πεζοπορίας στην Πάρνηθα, την Κυριακή 19/06/2022, σας ενημερώνουμε ότι:

Σημείο συνάντησης ορίζεται το καταφύγιο ΜΠΑΦΙ στην Πάρνηθα όπου μπορείτε να σταθμεύσετε τα οχήματα σας και ώρα 08.30 .

Ξεκινώντας από το καταφύγιο ΜΠΑΦΙ ώρα 08.30 θα κάνουμε την πιο δημοφιλή στην Πάρνηθα (μια μεγάλη αλλά εύκολη) κυκλική διαδρομή ΜΠΑΦΙ-ΣΚΙΠΙΖΑ –ΚΑΡΑΒΟΛΑ –ΜΠΑΦΙ.

Από το καταφύγιο Μπάφι ακολουθούμε στην αρχή και για 1000μ. τον άσφαλτο που οδηγεί στα Ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού, και τον αφήνουμε στη πρώτη μεγάλη στροφή. Το μονοπάτι, πολυπατημένο και φανερό (σήμανση με κίτρινο τετράγωνο), ελαφρά ανηφορικό στην αρχή, κατηφορίζει τελικά για να φτάσει στην πηγή Σκίπιζα. Μια καστανιά και ένα γέρικο πλατάνι μας θυμίζουν ότι η πηγή είναι προαιώνια και μόνιμη.

Ανηφορίζουμε κάπως απότομα προς το πυροφυλάκειο ΕΔΑΣΑ, περνάμε πίσω του και μπαίνουμε στη μεγάλη βορεινή πλαγιά κάτω από την κορυφή της Καράβολα την ψηλότερη της Πάρνηθας. Τα υπέργηρα έλατα μας δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγικού δάσους. Το μονοπάτι είναι σημασμένο με {O22} και μωβ Τετράγωνο.

Φτάνουμε στη διασταύρωση για Λυκοποριά και πηγή Μόλα βρισκόμαστε  σε ένα ειδυλλιακό σκιερό μέρος με τρεχούμενο νερό και ανηφορίζουμε δεξιά μας το ρέμα της Λυκοποριάς για περίπου 70μ. υψομετρική προς το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται στην είσοδο των εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατόπιν, κατηφορίζουμε το βραχώδες μονοπάτι για περίπου 120μ υψομετρική, το οποίο μας οδηγεί στο πάρκιγκ του καταφύγιου Μπάφι, όπου έχουμε αφήσει τα αυτοκίνητά μας.

Μήκος διαδρομής 4 χλμ -Υψ. Διαφορά 170 m-Βαθμός δυσκολίας Μέτριο-Κατάβαση 170 m

Nα υπολογίσουμε τουλάχιστον 60 λεπτά για την πρόσβασή μας με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας στο καταφύγιο ΜΠΑΦΙ.

       Διάρκεια πεζοπορίας : Με επιστροφή και τις απαιτούμενες στάσεις για ξεκούραση (δύο) 2 ώρες.

Ηλικίες: Από    11 ετών   Εξοπλισμός: Ανάλογα με τον καιρό, νερό, πεζοπορίας η ελαφρά παπούτσια, αντιανεμικό, καπέλο, αντηλιακό . Η πεζοπορία θα γίνει χωρίς τους τετράποδους φίλους μας για την ασφάλεια τους. Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

Μετά το πέρας του περιπάτου μπορείτε να γευματίστε με την παρέα σας, σε ονομαστές για τα ψητά και φαγητά ταβέρνες στους πρόποδες της Πάρνηθας ή στα καταφύγια ΜΠΑΦΙ και ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ ή να κάνετε πικνίκ με την παρέα σας στο βουνό.

Οδηγός μας στην πεζοπορία στη Πάρνηθα   θα είναι ο συνάδελφος Κώστας Σταθόπουλος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σας στο περίπατο η καλή διάθεση, όρεξη για περπάτημα , ομαδικό πνεύμα ….

Πρόεδρος Πολιτιστικού ΠΟΕ-ΔΟΥ Σπύρος Ηλιόπουλος τηλ.: 6976999789.

Υπεύθυνος περιπάτου από το ΔΣ του Πολιτιστικού της ΠΟΕ-ΔΟΥ είναι ο Γιάννης Πρωτοψάλτης τηλ . επικοινωνίας : 6972022151.

Δηλώσεις συμμετοχής  : Ονοματεπώνυμο, υπηρεσία, κινητό τηλέφωνο, στο mail : poedoy@poedoy.gr έως και την Πέμπτη 16/06/2022 και ώρα 12,00.

Παρακαλείστε με την δήλωση συμμετοχής να αποστείλετε συμπληρωμένο και το συνημμένο έντυπο Συγκατάθεσης Υποκειμένου για τα Προσωπικά Δεδομένα.

Σε περίπτωση που θέλετε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας στη πεζοπορία θα πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απαραίτητα με τον υπεύθυνο .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ                                                                                    

ΣΠΥΡΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ   ΚΑΡΑΜΠΗ

 

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ