Τετάρτη
29 / 05 / 2024
4 Νέα Άρθρα

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Δύσπεπτο αποδεικνύεται για ορισμένους το αποτέλεσμα των εκλογών για το Β΄ υπηρεσιακό συμβούλιο της ΓΓΔΕ.

 Η μη εκπροσώπηση τους σε αυτό, τους στερεί προφανώς τη δυνατότητα να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, σύμφωνα με το οποίο οι μεταθέσεις συναδέλφων έπρεπε να περνάνε μέσω ενός πελατειακού και διαπλεκόμενου με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες συστήματος.  Ενός συστήματος που τους εξασφάλιζε ρόλο και βοηθούσε στη συνδικαλιστική τους αναπαραγωγή.

Η πικρία τους λοιπόν δικαιολογημένη και απολύτως σεβαστή.  Από αυτό όμως μέχρι το να φτάσουν στελέχη της ΠΑΣΚΕ (λάθος....  της  ΔΗΣΥΕ) να διαδίδουν, αλλά και να καταγγέλλουν δημόσια (στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY, στις 14/12/2016) αλλοίωση του αποτελέσματος, επικαλούμενοι ένα οφθαλμοφανές λάθος στη σύνταξη του πρακτικού της Εφορευτικής Επιτροπής, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ο καθένας βέβαια οδηγείται σε συμπεράσματα με βάση τις εμπειρίες του, κρίνοντας ίσως εξ ιδίων, και υπό αυτή την έννοια τους κατανοούμε.

Αναμένουμε όμως, μετά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και την διόρθωση του λάθους, βάσει του οποίου άλλωστε δεν προέκυπτε όφελος για κάποια παράταξη (επανακαταμέτρηση η οποία έγινε μετά από πρόταση της ΑΣΚΙ και παρουσία εκπροσώπων όλων των παρατάξεων), να ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη.  Όχι από την ΑΣΚΙ και τις υπόλοιπες παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές, αλλά από τους συναδέλφους, οι οποίοι επέλεξαν με τη συμμετοχή και την ψήφο τους να ανατρέψουν ένα κατεστημένο, διαπλεκόμενο σύστημα.  Γιατί, με όσα διέσπειραν και κυκλοφόρησαν με απόλυτη βεβαιότητα, αμφισβήτησαν τη βούληση αυτή των συναδέλφων με απαράδεκτο και ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι αρνούνται να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.