Σάββατο
20 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΧΤΗΚΕ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ!

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

ΠΕΛΩΡΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Η χθεσινη γενική απεργία (11/5), αμαυρώθηκε από τη δράση των πραιτωριανών των ΜΑΤ, τα οποία έστειλαν δεκάδες διαδηλωτές σε νοσοκομεία (κυρίως Γενικό Κρατικό Νίκαιας και ΚΑΤ). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι προσαγωγές διαδηλωτών, ήταν λιγότερες (γύρω στις 30) από τους τραυματισμούς διαδηλωτών (γύρω στους 65), γεγονός που αποδεικνύει πως τα ΜΑΤ, είχαν στόχο και να διαλύσουν μεγάλο τμήμα της πορείας αλλά κυρίως να εκφοβίσουν συνολικά την ελληνική κοινωνία!

Σύμφωνα, με τις μαρτυρίες, ιατρών αλλά και συντρόφων των τραυματιών, πολλοί και πολλές, έφεραν τραύματα από σιδερένιο αντικείμενο (πχ λαβή γκλομπ, λαβή φυσούνας, πυροσβεστήρα κλπ), οδηγώντας στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για δολοφονικές επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, πραγματικό σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τον βαρύτατο τραυματισμό, διαδηλωτή ο οποίος διακομίστηκε σε προθανάτια κατάσταση και με υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Ο εν λόγω τραυματίας, είναι σε κρίσιμη κατάσταση και φέρει δύο τουλάχιστον βαρύτατα χτυπήματα στο κεφάλι από σιδηρό αιχμηρό εργαλείο! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 31χρονος, χτυπήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου από τα ΜΑΤ, μόλις έχει βγει από το χειρουργείο στο νοσοκομείο της Νίκαιας και νοσηλεύεται στην εντατική. Ο θεράπων ιατρός, χειρούργος κ. Παπανικολάου, με ανακοινώσεις του, έκανε λόγο για χτυπήματα με δολοφονική πρόθεση, ορμώμενος όπως είπε από τα χαρακτηριστικά και τη σοβαρότητά τους!

Σύμφωνα, επίσης, με δηλώσεις του θεράποντα χειρούργου, κ Παπανικολάου, σταμάτησε μεν η αιμορραγία αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα για τη ζωή του, καθώς τα πάντα θα κριθούν τα επόμενα πέντε 24ωρα!!!

Η Τοπική Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση χέρι - χέρι με τη βία και την τρομοκρατία

Σήμερα οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στην Γενική Απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, έδωσαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης, στην καταστροφική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

Απέναντι σε αυτό το κύμα οργής και αγανάκτησης, η Κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί μόνο τις κρυφές συνεννοήσεις και τα ψέματα για να περάσει την πολιτική της, αλλά διολισθαίνει καθημερινά και σε πιο αντιδημοκρατικές μεθόδους, με τη χρήση πρωτοφανούς βίας και τρομοκρατίας, που θυμίζουν άλλες εποχές.

Ήδη ένας διαδηλωτής στην Αθήνα βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ δεκάδες έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα, από τη χρήση πρωτοφανούς βίας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η σκέψη όλων μας είναι σε αυτούς τους συναδέλφους και συναδέλφισσες απεργούς, που βρίσκονται τραυματίες στα Νοσοκομεία, ελπίζοντας στην γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους.

Γίνεται πλέον αντιληπτό σε κάθε εργαζόμενο, σε όλο τον Ελληνικό λαό ότι η πολιτική των μνημονίων Κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ πρέπει να πάρουν τέλος.

Έφτασε η ώρα αυτή η αντεργατική πολιτική μαζί με την επικίνδυνη Κυβέρνηση, να σαρωθούν από ένα μαζικό ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο όλου του λαού και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός μας και η χώρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο "Συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα" καταγγέλλει την απρόκλητη, δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην μεγάλη εργατική διαδήλωση που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, ένας από τους οποίους δίνει μάχη για την ζωή του στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου δολοφονεί όχι μόνο δικαιώματα, αλλά και ανθρώπους.. Επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και την νεολαία, να επιβάλλει καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας για να περάσει το βάρβαρο "Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας".

Είναι γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κλιμακώσουν την πάλη τους για να ανατρέψουν την κυβέρνηση των τραπεζιτών, των βιομήχανων και της τρόικα και την βάρβαρη πολιτική τους. Θα προασπίσουν τα κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Μετά και την σημερινή εγκληματική ενέργεια ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στην οποία αποφάσισε.

α) Να δώσει συνέντευξη τύπου αύριο στις 12 με γιατρούς από το Νοσοκομείο της Νίκαιας και τα άλλα νοσοκομεία καθώς και τραυματισμένους διαδηλωτές.

β) Να καλέσει αύριο το απόγευμα στις 6 στα προπύλαια σε συλλαλητήριο καταδίκης της κυβερνητικής-κρατικής βίας και καταστολής.

γ) Να προχωρήσει την Παρασκευή το απόγευμα στις 6.00 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο "προστασίας του Μνημονίου".

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να στηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος στις μεγάλες επερχόμενες μάχες. ο οργανωμένος λαός θα τσακίσει την κυβερνητική-κρατική καταστολή.