Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ!

Την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων εντός του 2011, ορισμένοι από τους οποίους θα οδηγηθούν σε απόλυση. Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος ανακοίνωσε ότι από αύριο, Τρίτη, αρχίζουν οι κινητοποιήσεις, με καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις ομοσπονδίες μέλη της και σωματεία στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς και τους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, προκειμένου να προσδιοριστούν οι τρόποι αντίδρασης των εργαζομένων.

Το σχέδιο εργασιακής εφεδρείας της κυβέρνησης

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος δήλωσε πως «θα απαντήσουμε στην εφεδρεία με καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες την Τρίτη και από την Τετάρτη θα βγούμε στους δρόμους με γενικές απεργίες».

Ο κ. Βρεττάκος μίλησε για δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η εφεδρεία στη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς ο δημόσιος τομέας δεν θα μπορεί να προσφέρει βασικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Τετάρτη και συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης τόνισε πως δεν χρειάζονται απολύσεις, αρκεί η εφεδρεία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Την αντίδρασή τους είχαν εκφράσει πριν από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιάννη Αμοιρίδη να προτείνει να εφαρμοστεί ακόμη και στη Βουλή.

Πηγή: in.gr, 3-10-2011