ΑΔΕΔΥ: ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Να ανακαλύψει τυχόν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα (και ασφάλιση σε άλλο ταμείο) επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να βγάλει περισσότερους υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία.

Αυτό καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την εγκύκλιο της 15ης Νοεμβρίου, όπου σημειώνεται ότι δεν θα αναγνωριστεί, για συνταξιοδότηση, τυχόν προϋπηρεσία η οποία δεν θα εμφανιστεί τώρα.

Στόχος του υπουργείου είναι ο εντοπισμός όσο το δυνατόν περισσότερων υπαλλήλων που έχουν, συνολικά, 33 έτη ασφάλισης και -κατά συνέπεια- μπορούν να λάβουν πλήρη σύνταξη μετά δύο έτη εφεδρείας (και στο 58ο έτος για τους ασφαλισμένους μετά το 1982, και χωρίς όριο ηλικίας οι παλαιότεροι).

«Αυτός ο εκβιασμός που επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι απόλυτα παράνομος», καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, αφού η «όποια εγκύκλιος κυκλοφορεί στις υπηρεσίες και καλεί τους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους τώρα, διαφορετικά δεν θα υπάρξει δικαίωμα αναγνώρισης στο μέλλον, δεν νομιμοποιείται από καμία νομοθετική ρύθμιση». Απεναντίας, συνεχίζει η οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, «ο κάθε εργαζόμενος, όπως και νομοθετικά ισχύει, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αναγνωρίσει ή όχι την προϋπηρεσία του, όποτε αυτός εκτιμήσει και όσο χρόνο θέλει ο ίδιος».

πηγή: Ελευθεροτυπία