Κυριακή
14 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

Ομολογία Σκυλακάκη: Στις «καλένδες» αυξήσεις μισθών και συντάξεων – Δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Σε μια κυνική ομολογία προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος με δηλώσεις του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, είπε με απόλυτη σαφήνεια πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Να σημειωθεί πως το Πρόγραμμα Σταθερότητας το κατέθεσε η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ.

Πηγή: ημεροδρόμος
Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα τις καινούργιες πολιτικές μας. Νομικά δεν μπορούμε να βάλουμε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Αυτό σημαίνει ότι οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων που υποσχέθηκε η ΝΔ, καθώς και οι αντίστοιχες αυξήσεις των συντάξεων, αλλά και οι προσλήψεις στο ΕΣΥ, που κατά τα άλλα η ίδια η ΝΔ διαβεβαιώνει προεκλογικά ότι θα γίνουν, θα μείνουν στη σφαίρα της… φαντασίας!

Και συνέχισε: «Βεβαίως έχουν κατατεθεί έξω τα δημοσιονομικά», παραδεχόμενος ταυτόχρονα, ότι οι προβλέψεις για τους μισθούς μέχρι το ’26 που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας «είναι σαν να μην επρόκειτο να υπάρχουν αλλαγές».

Εξήγησε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας φθάνει ως το 2026 -ένα χρόνο πριν το τέλος της θητείας της νέας κυβέρνησης- μίλησε για συμπερίληψη σε αυτό των προβλέψεων περί δημοσιονομικού χώρου και είπε: «Εμείς έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα που έχει 6 δισ. μέσα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και 3 δισ. πρόσθετα που λέμε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» υποστήριξε, ενώ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «όπως και να το κοστολογήσουν κινείται μεταξύ 45 και 80 δις».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Θ. Σκυλακάκης έκανε διαχωρισμό μεταξύ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Προγράμματος Σταθερότητας. Έτσι, το τι επακριβώς προβλέπεται στα προγράμματα που έχουν κατατεθεί στις Βρυξέλλες παραμένει τουλάχιστον… ασαφές, μετά τις, κατά τα άλλα, σαφείς εξηγήσεις του Θ. Σκυλάκακη.

Αυτό που ξέρουμε με σαφήνεια είναι τι δεν περιλαμβάνεται. Δεν περιλαμβάνονται οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων και η αναβάθμιση της υγείας, που κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάρκος Μητσοτάκης, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι θα υλοποιήσει.