Κυριακή
28 / 04 / 2024
4 Νέα Άρθρα

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΔΟY;

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Τι εξυπηρετεί η στάση υπηρεσιακών αλλά και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ παραγόντων;

 Την Παρασκευή 12.10.12 το Υπουργείο, με Δελτίο τύπου ανακοίνωσε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ (και όχι τη συγχώνευση ή ενοποίηση) ακόμη 127 εφοριών. Η ενέργεια αυτή είναι στη λογική του μνημονίου και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ. Όπως προκύπτει από έγγραφό (από τις 5.10.12) του Δ/ντής του Στουρνάρα κ. Σκέρτσου, το τελικό σχέδιο είναι να παραμείνει σε λειτουργία ΜΟΝΟ μία εφορία στην πρωτεύουσα κάθε νομού.

Σε παρέμβαση που έγινε σήμερα Τετάρτη 17.10.12 από μέλη της ομοσπονδίας, στη συνεδρίαση της επιτροπής στο υπουργείο, αποκαλύφθηκαν σημαντικά στοιχεία.

• Στο πλαίσιο λειτουργίας της επιτροπής, όπως το όρισε η πολιτική ηγεσία, δεν προβλεπόταν η πρόσκληση (συμμετοχής στην επιτροπή των εκπροσώπων των εργαζομένων (τουλάχιστον...επίσημα).

• Αρνήθηκαν να δώσουν με επίσημο τρόπο το πόρισμα στην ΠΟΕ ΔΟY, κάτι που θα..... γίνει αφού γίνουν ορισμένες διορθώσεις. Το γεγονός βέβαια ότι το συγκεκριμένο πόρισμα βρίσκεται στα χέρια ορισμένων συνδικαλιστικών παραγόντων, οι οποίοι όμως ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ στα συνδικαλιστικά όργανα προκειμένου να λάβουν γνώση του περιεχομένου του όλες οι παρατάξεις, αλλά κυρίως το αποκρύπτουν απ' το σύνολο των συναδέλφων, ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ. Αντίθετα θυμίζει έντονα πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος, όπου εν κρυπτό εκπρόσωπος της ομοσπονδίας συμμετείχε σε επιτροπές αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών μας. Επιτροπές που άνοιξαν το δρόμο στο κλείσιμο των εφοριών.

• Το νέο TAXIS θα εγκατασταθεί στις ΔΟY (σύμφωνα με το.... σχεδιασμό), από το Δεκέμβριο του 2012, μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

• Για τα προβλεπόμενα κέντρα εξυπηρέτησης: Θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ όπου επιβαρυνθούν οι Δήμοι με το κόστος μίσθωσης και λειτουργίας (πλην μισθών), ακόμα και σε περιοχές που το Δημόσιο έχει ιδιόκτητα κτίρια και θα μπορούν να λειτουργούν μηχανογραφικά ΟΤΑΝ εγκατασταθεί το νέο ΤΑΧΙΣ, σε όλες τις ΔΟY.