Κυριακή
28 / 04 / 2024
4 Νέα Άρθρα

ΟΙ ΤΡΟIΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ! !

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το πόρισμα για την κατάργηση του μεγαλύτερου τμήματος των φορολογικών υπηρεσιών - σε συνέχεια καταργήσεων που έγιναν πρόσφατα – αναδεικνύει, το ζοφερό μέλλον που σχεδιάζουν για τον κλάδο και τις υπηρεσίες μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Έχουν καταργήσει και σχεδιάζουν να καταργήσουν, πάνω από το 60% των υπηρεσιών που υπήρχαν. Η ανάγκη για την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων των υπηρεσιών μας, δεν μπορεί να αποτελέσει το πρόσχημα για τη διάλυσή τους.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ. ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Είναι βέβαια τραγικό ότι στην προσπάθεια αυτή, η Κυβέρνηση και η τρόικα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ. Σας καλούμε να διαβάσετε αναλυτικά το πόρισμα και να κρατήσετε τα ονόματα των «σοφών» που τα συνέταξαν:

• Ορισμένοι φιγουράρουν μόνιμα σε ομάδες, επιτροπές κλπ που διέλυσαν τον κλάδο και την προοπτική του.

• Ορισμένοι έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους, κινούμενοι ως πολιτικοί παράγοντες, στα παρασκήνια εξουσιών κάθε μορφής και κάθε κυβέρνησης.

• Είναι όμως προκλητικό, να υπάρχουν εφοριακοί συνάδελφοι που υπέγραψαν αυτό το άθλιο πόρισμα με το οποίο διαλύουν υπηρεσίες, οικογένειες και οδηγούν συναδέλφους σε οικονομική ασφυξία. Απομονώνουν περιοχές της χώρας (ειδικά τα νησιά) και οδηγούν ο,τι απομείνει από εφορίες και γραφεία εξυπηρέτησης, σε γραφειοκρατικό και οργανωτικό χάος. Πρέπει να ντρέπονται για την υπογραφή υποτέλειας και διάλυσης που έβαλαν. Τους ευχόμαστε να ολοκληρώσουν την καριέρα τους σε γραφείο εξυπηρέτησης για να καταλάβουν τι σημαίνει η εφαρμογή αυτών που προτείνουν.

Το eforiakoi.org, συγκεντρώνει ήδη παρατηρήσεις και στοιχεία (πατήστε εδώ για να δείτε τα αρχικά) για το πόρισμα της διάλυσης. Καλούμε κάθε συνάδελφο , να μας στείλει απόψεις, προτάσεις, πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για το θέμα αυτό.

Η κρισιμότητα της περιόδου απαιτεί τα συνδικαλιστικά όργανα να αντιδρούν άμεσα, δυναμικά και αποτελεσματικά. Η απάθεια και η εξ αποστάσεων παρατήρηση των εξελίξεων, συνιστά πλέον συνενοχή για όσα γίνονται.