Κυριακή
01 / 09 / 2024
3 Νέα Άρθρα

Σε Ελεγκτικές – Εισπρακτικές εταιρείες η εκπαίδευση υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με έγγραφό της, στις 29.8.2019, η Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης, καλεί προϊσταμένους και υπαλλήλους εφοριών σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη λειτουργία της νέα υπηρεσίας είσπραξης, το γνωστό ΚΕΟΦ.

Αντικείμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως το έγγραφο αναφέρει, θα είναι:

  1. Η εκπαίδευση των υπαλλήλων του ΚΕΟΦ σε νέες μορφές είσπραξης.
  2. Η μετάβαση απ’ την τρέχουσα κατάσταση στη μελλοντική
  3. Η ανάπτυξη του οδικού χάρτη της κεντρικοποίησης της είσπραξης
  4. Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας, της αποτελεσματικής συνεργασίας και της κουλτούρας στοχοθεσίας των υπαλλήλων του ΚΕΟΦ.

Η εκπαίδευση και η αναδιοργάνωση των διαδικασιών είσπραξης, όπως το έγγραφο αναφέρει, ανατίθενται στην εταιρεία pwc, μετά απ’ την υπογραφή σχετικής σύμβασης.

Οι Ελεγκτικές Εταιρείες και οι Ιδιώτες αναλαμβάνουν να ΄΄στήσουν’’ τις δομές που θα έχουν την ευθύνη είσπραξης των εσόδων ή αλλιώς… οι ελεγχόμενοι (πελάτες των ελεγκτικών) και οι οφειλέτες (πελάτες των ελεγκτικών) θα καθορίζουν και θα καθοδηγούν τις υπηρεσίες ελέγχου και είσπραξης…

Διαδικασία η οποία ανοίγει το δρόμο, για την Εκχώρηση και Ιδιωτικοποίηση και άλλων διαδικασιών, πέραν αυτών της εκπαίδευσης του προσωπικού.

Το έγγραφο αναφέρεται μάλιστα σε ‘’νέες μεθόδους είσπραξης’’, προφανώς επιθετικών μεθόδων που δεν προβλέπονται ή δεν εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, αλλά ακολουθούνται απ’ τις εισπρακτικές εταιρείες, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για του πολίτες και προφανώς για τους μικροοφειλέτες…

Ίσως αυτή η εξέλιξη αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο θέμα της μη ουσιαστικά λειτουργίας της Φορολογικής Ακαδημίας και την έλλειψη ισχυρής βούλησης, απ’ την πλευρά της διοίκησης, για την ενίσχυσή της.

Η Αυτόνομη Κίνηση επανειλημμένα έχει αναφερθεί δημόσια, αλλά και στα συνδικαλιστικά όργανα σε μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να δώσουν την εκπαίδευση της ΑΑΔΕ σε Ιδιώτες. Επισημάνσεις που δυστυχώς δεν έτυχαν της… απαραίτητης προσοχής, ούτε φυσικά αποτέλεσαν πεδίο ανάπτυξης πρωτοβουλιών…

 

keof 1

keof 2

Για να τυπώσετε το σχετικό έγγραφο Σελίδα 1  ΚΑΙ  Σελίδα 2