Τετάρτη
17 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-«ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΕΦΑΛΩΝ» Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ-ΦΟΡΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Με πρωτοφανή κυνισμό η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της χώρας κορυφώνει τη μνημονιακή επιχείρηση της διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών και της εκχώρησης των επικερδών «φιλέτων» τους σε ιδιωτικές εταιρείες.

Σειρά τώρα παίρνει ο τομέας της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο οποίος εκχωρείται, έναντι παχυλών αμοιβών-προμηθειών, σε εισπρακτικές εταιρίες, ελεγκτικούς οίκους και νομικά γραφεία. Οι εν λόγω εταιρείες είναι αυτές που ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα της είσπραξης των τραπεζικών οφειλών, εφαρμόζοντας απαράδεκτες και παράνομες τακτικές σε βάρος των οφειλετών.

Αναλυτικότερα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη (29.12) τις σχετικές διατάξεις, που -κατά τις πληροφορίες- θα περιληφθούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα έρθει προς επικύρωση στη Βουλή αμέσως μετά από τις γιορτές.

Την πρωτοβουλία είχε άλλωστε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις 16 Δεκεμβρίου στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως είχε πει τότε ο κ. Βενιζέλος, ''σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων, για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη'', ενώ «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών και τραπεζικών χρεών».

Οι ιδιώτες θα αμείβονται με σκανδαλώδεις προμήθειες έναντι των ποσών που θα καταφέρνουν να οδηγήσουν στα ταμεία του Δημοσίου. Η κυβέρνηση πάντως διαρρέει ότι η είσπραξη των χρεών θα παραμείνει, υποτίθεται, στην αρμοδιότητα των εφοριών αλλά οι ιδιώτες θα αναλαμβάνουν «απλά» να εντοπίζουν τους οφειλέτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους «πείθουν» να πληρώσουν. Τώρα βέβαια το πώς η αρμοδιότητα θα παραμείνει στις εφορίες όταν όλες οι λειτουργίες της είσπραξης παραδίδονται στους ιδιώτες αυτό αποτελεί «μυστήριο» που μένει να λυθεί. Η ουσία είναι πάντως ότι ολόκληρος ο φοροεισπρακτικός-φορολογικός μηχανισμός οδηγείται στη διάλυση (κλείσιμο εφοριών, απολύσεις-εφεδρείες, υποστελέχωση, taxis στα όρια της κατάρρευσης κτλ) προκειμένου τα αντικείμενά του να παραδοθούν στους ιδιώτες. Και να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι όχι μόνο η είσπραξη των οφειλών αλλά και ο φορολογικός έλεγχος παραδίδεται στους ιδιώτες, ώστε οι μεγάλες επιχειρήσεις να πληρώνουν φόρους κατά βούληση, αφού θα μπορούν πλέον να επιλέγουν τους ελεγκτές τους!

Είναι σαφές λοιπόν ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε φορολογική «μπανανία», χωρίς δημόσιο φοροεισπρακτικό-φορολογικό μηχανισμό και με «κυνηγούς κεφαλών» να εκβιάζουν και να απειλούν τους πολίτες, προκειμένου να πληρώσουν τα κάθε λογής «χαράτσια», ενώ παράλληλα, οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις θα πληρώνουν συμβολικά ποσά για φόρους. Απέναντι λοιπόν σε αυτή την κοινωνικά βάρβαρη πολιτική δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αντίσταση. Αντίσταση μέχρι την ανατροπή.