Παρασκευή
18 / 10 / 2024
8 Νέα Άρθρα

Δελτίο Τύπου του ΥπΟικ για ανανέωση της θητείας του Διοικητή ΑΑΔΕ και για Γενικούς Δ/ντες-Δ/ντες από τον ιδιωτικό τομέα

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Στις 15.10.2024 εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠΕΘΟΟ) με εξαγγελίες, μεταξύ άλλων, για αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης της ΑΑΔΕ.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το δελτίο τύπου του ΥΠΕΘΟΟ:

".....
Δ. Νέα δομή στην ΑΑΔΕ ώστε να κινείται ακόμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά

Με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της ΑΑΔΕ δρομολογούνται ορισμένες σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό της μοντέλο. Συγκεκριμένα:

Ανακατανέμονται οι αρμοδιότητες μεταξύ του Διοικητή και του Συμβουλίου Διοίκησης. Το Συμβούλιο Διοίκησης δεν θα εμπλέκεται στην καθημερινή λειτουργία της ΑΑΔΕ (πχ προμήθειες, προσωπικό κτλ), ενώ ταυτόχρονα αποκτά περισσότερο θεσμικό ρόλο, αναλαμβάνοντας τον θεσμικό έλεγχο του Διοικητή και των Υποδιοικητών καθώς και την σύνταξη ετήσιων αξιολογήσεων του έργου τους.

Δημιουργούνται 3 θέσεις Υποδιοικητών με στόχο να επικουρούν το έργο του Διοικητή καλύπτοντας συγκεκριμένους τομείς. Οι 3 θέσεις αφορούν τα εξής αντικείμενα:

α) Οργάνωση λειτουργιών.

β) Νομικές Υποθέσεις.

γ) Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

-Θεσπίζεται η δυνατότητα για δεύτερη ανανέωση θητείας του Διοικητή.

Προβλέπεται η δυνατότητα για πρόσληψη ορισμένων γενικών διευθυντών/ διευθυντών και από τον ιδιωτικό τομέα σε τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι επικοινωνίες."