ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

altΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων θα συντομεύσει το βίο της κυβέρνησης

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης των εφοριακών υπαλλήλων ενόψει της επιλογής ελεγκτών, της επιχειρούμενης διάσπασης του κλάδου και της δρομολόγησης ιδιωτικοποίησης των φορολογικών υπηρεσιών.

Η προσπάθεια εκφοβισμού συντελείται με την εντολή διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης και απόδοσης ευθυνών σε υπαλλήλους για τις κινητοποιήσεις που έγιναν 14 μήνες πριν για το ίδιο ακριβώς λόγο, για να αποφευχθεί, δηλαδή, η διάσπαση του κλάδου!!!

Η πολιτική ηγεσία διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να πείσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβόλαια αποδοτικότητας (το πλαίσιο των οποίων θέτει μονομερώς ο προϊστάμενος), να ανατρέψουν πλήρως τις εργασιακές τους σχέσεις και να συμφωνήσουν ουσιαστικά μόνοι τους στην ενδεχόμενη απόλυσή τους, καταφεύγει στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία.

Αλήθεια είναι τυχαίο, ότι ανασύρεται από το συρτάρι η ΕΔΕ και απειλούνται με τιμωρία οι συνδικαλιστές, 14 μήνες μετά από τον πρώτο διαγωνισμό, ο οποίος ουσιαστικά ακυρώθηκε διότι δεν προσήλθαν οι υπάλληλοι;

Είναι τυχαίο ότι ανακινείται η υπόθεση τον ίδιο ακριβώς χρόνο που λήγει η προθεσμία για συμμετοχή στη νέα διαδικασία επιλογής των ελεγκτών και έχουν προγραμματισθεί νέες κινητοποιήσεις;

Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, χρησιμοποιώντας τις αυθαίρετες νομοθετικές ρυθμίσεις του κ. Μανιτάκη και την διαδικασία «παραγωγής» επίορκων, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Οι προσπάθειές της όμως, όχι μόνο θα πέσουν στο κενό, αλλά αντιθέτως θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων.

Να αγωνιστούν για να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Για δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Για φορολογία του μεγάλου πλούτου.

Για υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Για αναβάθμιση των φορολογικών υπηρεσιών.

Για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση και τα ατομικά συμβόλαια αποδοτικότητας