ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΕ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1Γ/2008

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

altΜε τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, αποκαθίσταται επιτέλους η αδικία εις βάρος των συναδέλφων του διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι οι αγώνες και η επιμονή (στοιχεία που χαρακτήριζαν τη δράση των συναδέλφων όλο το προηγούμενο διάστημα), μπορούν να έχουν νικηφόρα αποτελέσματα.

Οι αγώνες αυτοί, θα πρέπει να αποτελέσουν τον ''οδηγό'' για τον τρόπο με τον οποίο τα συνδικαλιστικά μας όργανα πρέπει να κινηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να αποκρούσουν διαχωρισμούς εργαζομένων και προσλήψεις νέων συναδέλφων με διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι η αφετηρία για νέους αγώνες, με τους νέους συναδέλφους σε ρόλο πρωταγωνιστή, απέναντι σε όλα όσα σχεδιάζονται για τον κλάδο μας και αφορούν απολύσεις συναδέλφων, κλείσιμο εφοριών, ιδιωτικοποιήσεις αντικειμένων και στο βάθος νέες μισθολογικές περικοπές.

Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι μόνο η ενεργοποίηση και η ενότητα των εργαζομένων μπορεί να έχει αποτελέσματα, ακόμα και όταν συνδικαλιστικές ηγεσίας δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι τα πράγματά ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ και διεκδικήσεις που απορρίπτονταν λίγο καιρό πριν στη συνέχεα να γίνονται αποδεκτές και να προωθούνται από αυτούς που τις απέρριπταν. Όχι γιατί άλλαξαν άποψη ή κατανόησαν το δίκαιο του αιτήματος, αλλά γιατί ένοιωσαν την πίεση και τον αντίκτυπο των αγώνων.