Τετάρτη
24 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

Το STOP στην Ελεγκτική και ο… εκνευρισμένος ΔΙΟΙKΗΤΗΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τετάρτη 11.9.19, η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών (Α.Κ.Ε.) έφερε στην επιφάνεια την εμπλοκή και δεύτερη ελεγκτικής εταιρείας στις υπηρεσίες μας, της Ernst & Young, αυτή τη φορά σε θέματα ελέγχου. Η εκπαίδευση μάλιστα των συναδέλφων (με βάση το πρόγραμμα) θα ξεκινούσε σήμερα Πέμπτη 12.9.19 στο Αμφιθέατρο της Καρ. Σερβίας (Δείτε τη σχετική ανακοίνωση).

Πέραν της δημοσιοποίησης υπήρξε άμεσα ενημέρωση της Ομοσπονδία και των Παρατάξεων με την ταυτόχρονη διατύπωση του αιτήματος για δυναμική αντίδραση και αποκλεισμό του Υπουργείου, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το σεμινάριο.

Η Ομοσπονδία, παρά τους δισταγμούς και τις ‘’αμφιβολίες’’ ορισμένων και πιεζόμενη προφανώς απ’ την κατακραυγή της απαράδεκτης στάσης της (ακύρωση κινητοποίησης) σε αντίστοιχη διαδικασία - σεμινάριο στο ΚΕΟΦ, υιοθέτησε την πρόταση για αποκλεισμό του Υπουργείου.

Έτσι η σημερινή κινητοποίηση ήταν απόλυτα πετυχημένη, απέτρεψε το σεμινάριο και έστειλε το μήνυμα στην ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία ότι οι Ελεγκτικές και οι Ιδιώτες δεν είναι αποδεκτοί στις υπηρεσίες μας.

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό των σωματείων… Μήνυμα ότι ο δρόμος των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος, εάν προτεραιότητά μας είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων και του Δημόσιου Χαρακτήρα των υπηρεσιών μας. Η σημερινή κινητοποίηση έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και τις επόμενες ημέρες, σε αντίστοιχα σεμινάρια που έχουν προγραμματιστεί….

Τέλος…

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απαράδεκτη και προσβλητική στάση του ΔΙΟΙΚΗΤΗ της ΑΑΔΕ, ο οποίος απαίτησε (!!!) να αποχωρήσουμε απ’ το υπουργείο και να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση του Σεμιναρίου, προκειμένου να δεχτεί αντιπροσωπεία μας!!!. Αίτημα – εκβιασμός ο οποίος απορρίφθηκε πανηγυρικά.

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία δήλωνε άγνοια για την παρουσία των ελεγκτικών στις υπηρεσίες μας… δείγμα (όχι για πρώτη φορά) της αξιοπιστίας της…