Κτηματικές, νέα σενάρια αναδιοργάνωσης

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Οι Κτηματικές Υπηρεσίες παραμένουν ανοιχτές την δύσκολη αυτή περίοδο που περνάμε, φυσικά με μειωμένο προσωπικό και με εναλλασσόμενες ομάδες εργασίας, αξιοποιώντας και τη νέα δυνατότητα της εργασίας από το σπίτι όσων δεν βρίσκονται στο γραφείο, με σύνδεση με τις εφαρμογές του ΨΥΔΗΠΕΕΚ.

Μέσα σ’ αυτή την περίοδο του περιορισμού της συναλλαγής με το κοινό και με τα Γραφεία Κτηματογράφησης κλειστά, οι εργαζόμενοι στις Κτηματικές Υπηρεσίες προσπαθούν ταυτόχρονα να καλύψουν εκκρεμότητες του προηγούμενου διαστήματος οι οποίες λόγω των ασφυκτικών πιέσεων του κτηματολογίου, του πλήθους των εργασιών, αλλά και της τεράστιας έλλειψης προσωπικού που χαρακτηρίζει τις κτηματικές υπηρεσίες, συνεχώς συσσωρεύονταν. Να αναδιοργανώσουν και να προγραμματίσουν εργασίες που με μεγαλύτερη ένταση θα ξεκινήσουν μετά το πέρας της καραντίνας, που όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι θα τελειώσει σύντομα και με τις λιγότερες απώλειες για την κοινωνία.

Τους προηγούμενους μήνες βρίσκονταν σε εξέλιξη στην Αθήνα, σεμινάρια εργαζομένων στις εφαρμογές ΨΥΔΗΠΕΕΚ, που σταμάτησαν - αναβλήθηκαν λόγω της επιδημικής κρίσης. Όσοι όμως συνάδελφοι κατάφεραν και παρακολούθησαν τα σεμινάρια, διαπίστωσαν ότι υπάρχει έντονη φημολογία, χωρίς να είναι τίποτε επίσημο, για νέα προσπάθεια αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Περιουσίας και επαναφοράς ενός παρόμοιου σχεδίου με το αποτυχημένο μοντέλο των ετών 2014-2017. Πραγματικά φαντάζει παράλογο να υπάρχουν ακόμα τέτοιες εμμονές σε ένα εφαρμοσμένο και εντελώς αποτυχημένο μοντέλο λειτουργίας. Η χρήση της ψηφιακής υπογραφής δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία, ούτε είναι πανάκεια για τη λειτουργία των υπηρεσιών μας, που βασικό στοιχείο λειτουργίας τους είναι η αυτοψία, η γνώση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής αλλά και η καθημερινή εξυπηρέτηση πολιτών. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά που κυκλοφορούν είναι απλά φήμες και οποιαδήποτε ειλικρινή διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας, θα γίνεται με διαφάνεια και με συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προστασίας της Δημόσιας Περιουσία

Είναι απαραίτητη άλλωστε η άμεση αναβάθμιση της λειτουργίας των Κτηματικών υπηρεσιών και η ενίσχυση του ιδιαίτερα κρίσιμου έργου που έχουν αναλάβει. Ενίσχυση και αναβάθμιση η οποία προϋποθέτει κατ’ αρχήν την πρόσληψη του απαραίτητου, για να λειτουργήσουν, προσωπικού.

Ήδη όμως η κυβέρνηση, με λόγια και με έργα, μας προετοιμάζει ότι την επόμενη ημέρα της επιδημικής κρίσης, τον λογαριασμό θα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι, ενώ σενάρια για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο αφήνονται ορθάνοιχτα. Την ώρα που με fast track Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υπάρχει καταιγισμός απολύσεων, αντικατάστασης μισθών με επιδόματα επιβίωσης, πληθώρα μονομερών εργοδοτικών ενεργειών, μετάθεση δώρου Πάσχα, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, την ίδια στιγμή δίνονται διπλάσια ποσά σε κλινικάρχες για τις ΜΕΘ ενώ επιδοτούνται με δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ ιδιωτικά ΜΜΕ για διαφημίσεις του αυτονόητου «Μένουμε σπίτι».

Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι, τηρούμε τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συναδέλφων μας, φοράμε τη μάσκα αλλά δεν κλείνουμε το στόμα μας. Μένουμε ενεργοί, αλληλέγγυοι και αγωνιζόμενοι. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ακόμα πιο έτοιμους και αποφασισμένους να αγωνιστούμε, για να μην αφήσουμε να περάσουν νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος μας, αλλά αντίθετα να πάρουμε πίσω, όλα όσα μας στέρησαν τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια.