Εκτός ορίου η κατάσταση στη ΙΓ ΔΟY Αθηνών

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν εδώ και καιρό στη ΙΓ ΔΟY Αθηνών, οι οποίες έχουν φέρει στα όριά τους τους εκεί εργαζόμενους.

Στις ελλείψεις σε προσωπικό, σε βασικά αναλώσιμα (τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι απ’ την τσέπη τους) και σε υλικοτεχνική υποδομή (στη ΔΟY υπάρχει μόνο ένας εκτυπωτής), ήρθε να προστεθεί και η κατακόρυφη αύξηση των πολιτών που συρρέουν καθημερινά (και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου) στην υπηρεσία προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται καθημερινά σε κάθε τμήμα της εφορίας (και κυρίως στο τμήμα Μητρώου), για διεκπεραίωση υποθέσεών τους. Οι υπάλληλοι όμως είναι ελάχιστοι, ενώ και οι χώροι δεν είναι σε θέση να υποδεχτούν την προσέλευση και παραμονή τέτοιου αριθμού πολιτών. Αποτέλεσμα αυτού… στους ορόφους, τις σκάλες, αλλά και την είσοδο της εφορίας, να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Συνέπεια επίσης αυτού η δημιουργία σε καθημερινή βάση εντάσεων και διαπληκτισμών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπάλληλοι έρχονται αντιμέτωποι με προπηλακισμούς και απειλές. Αποτέλεσμα… να καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση η αστυνομία (άλλοτε ανταποκρίνεται, άλλοτε όχι), προκειμένου να περιοριστούν οι εντάσεις και τα επεισόδια.

Συνάδελφοι μάλιστα εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να απευθυνθούν στο αρμόδιο τμήμα και μέσω του βιβλίου συμβάντων, να πιστοποιήσουν (και για τους πιο δύσπιστους) την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, εδώ και καιρό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι δεν είναι λίγες οι φορές που το ωράριο συναλλαγής επεκτείνεται και μετά τις 5μμ (με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται) προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι βρίσκονται εντός της εφορίας. Όσον αφορά δε τις εργασίες με τις οποίες είναι χρεωμένοι οι υπάλληλοι (πέραν της συναλλαγής), αυτές καθημερινά συσσωρεύονται.

Η ίδια κατάσταση και την Πέμπτη 21.3.19 που βρεθήκαμε στη ΙΓ, όπου υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, τόσο στην είσοδο, όσο και στους ορόφους της εφορίας. Κατάσταση απαράδεκτη και προσβλητική, τόσο για τους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν, όσο και τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση.

Οι μόνοι που δεν φαίνεται να ανησυχούν, είναι οι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ και οι ΛΟΧΑΓΟΙ της Καρ. Σερβίας. Παρά το γεγονός ότι (όπως μαθαίνουμε) είναι γνώστες αυτής της κατάστασης, αδιαφορούν με επιδεικτικό τρόπο. Άλλωστε, παρά τα όσα περιγράψαμε παραπάνω, η διοίκηση της ΑΑΔΕ προχώρησε σε μείωση (!!!!) του προσωπικού της συγκεκριμένης ΔΟY κατά 20 περίπου υπηρετούντες υπαλλήλους, τους τελευταίους τρεις μήνες…

Κίνηση που προφανώς σημαίνει και την ανάληψη της ευθύνης απ’ την πλευρά τους για όσα λαμβάνουν χώρα ή ότι μπορεί να συμβεί σε μια υπηρεσία που λειτουργεί πραγματικά εκτός των ορίων αντοχής.

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών