Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ!

Απεργεί σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στην πρώτη από τις κινητοποιήσεις του Ιουνίου που έχουν στόχο την απόσυρση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Τη γενική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΣΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, στηρίζει και το κίνημα των Αγανακτισμένων, που καλεί σε μαζική περικύκλωση της Βουλής. Το Tvxs συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ, μπορείτε όμως να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις μέσα από το σχόλια των φίλων και επισκεπτών του.


Την απόσυρση εδώ και τώρα των «νέων σκληρών και άδικων μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση κατ' εντολή των δανειστών» απαιτούν τα συνδικάτα, τα οποία προχωρούν σε 24ωρη Γενική Απεργία σήμερα Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση για τις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως, καλώντας του εργαζομένους να συμμετάσχουν στην ακόλουθη πορεία και να καταδικάσουν «το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης, την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος τα περισσότερα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, τις μεταφορές, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, καθώς και οι ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, με τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία επιχειρήσεις και καταστήματα θα κατεβάσουν "ρολά" από τις 12:00 έως τις 15:00.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στις βλαπτικές πολιτικές του Μνημονίου», ενώ συμμετοχή στην γενική πανελλαδική απεργία αποφάσισε τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όσο και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι των λιμανιών.

Παράλληλα, απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, οι τεχνικοί ιδιωτικών καναλιών, οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, καθώς και οι εργαζόμενοι σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Κανονικά τελικά θα γίνουν οι πτήσεις καθώς η ΟΣΥΠΑ και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ τροποποίησαν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για τις κινητοποιήσεις κατά του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

Παράλληλες απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνει το ΠΑΜΕ σε 67 πόλεις της χώρας, που έχει ήδη προκηρύξει 48ωρη απεργία από τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία. Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Μάχες παντού για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, των στηριγμάτων του, της ΕΕ. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 11 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό, και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Περικυκλώνουν τη Βουλή οι Αγανακτισμένοι

Την περικύκλωση της Βουλής έχουν προγραμματίσει οι Αγανακτισμένοι, οι οποίοι έχουν δώσει ραντεβού για τις 7 το πρωί, σε τρία σημεία της Αθήνας: την πλατεία Συντάγματος, τον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Παράλληλα, καλούν τον κόσμο να απέχει σήεμρα από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.

πηγή: tvxs