Τετάρτη
24 / 04 / 2024
10 Νέα Άρθρα

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Μεγάλη κοσμοπλημμύρα οργής, σημειώθηκε στο Σύνταγμα από τις 18:00, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κυρίως νέοι και νέες, έχουν συρρεύσει και συρρέουν συνεχώς στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Ήδη από νωρίς ο κόσμος έδειχνε την οργή του φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μνημονίου, ενώ δεν έλειπαν τα πανό και τα πλακάτ, που στρέφονταν ενάντια σε κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, όπως ο Γ. Παπανδρέου και ο Θ. Πάγκαλος.

Λίγο πριν τις 20:30, εισήλθε στο Σύνταγμα, και έγινε μέρος πλέον της μεγάλης συγκέντρωσης η μεγάλη πορεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και του Συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, μετά το πέρας της συγκέντρωσης έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Χαλκοκονδύλη. Πλέον τα συνδικάτα δίνουν τον τόνο στη μεγάλη κοσμοπλημμύρα οργής της πλατείας Συντάγματος, ενώ το σύνθημα που κυριαρχεί είναι το "Εμπρος Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με τα συνδικάτα, αντίσταση και πάλη".


Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση μέσω γερανών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, του μεγάλο πανό της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, το οποίο αναγράφει "Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε", ενάντια στην προοπτική ξεπουλήματος της ΔΕΗ!