Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times


Με απόφασή του το Δ. Σ. του Συλλόγου Αττικής δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην διενέργεια του διαγωνισμού για τους ελεγκτές Βεβαίωσης και Είσπραξης και καλεί τους συναδέλφους ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην διαδικασία του διαγωνισμού.


Αποφάσισε την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο (Καρ. Σερβίας 10) την Δευτέρα 13/12 στις 2 μμ και καλεί ταυτόχρονα ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ να βρίσκονται την ημέρα του διαγωνισμού ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, για την εφαρμογή της απόφασης του συνεδρίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης του Συλλόγου:

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του 25ου Συνεδρίου του κλάδου μας, στη συνεδρίασή του, της 8 Φεβρουαρίου 2012, αποφάσισε:

Α) Δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του, στην προοπτική δημιουργίας του Σώματος Ελεγκτών Βεβαίωσης και Είσπραξης και θεωρεί μια τέτοια εξέλιξη:

• Ως βήμα διάσπασης του κλάδου των εφοριακών, που σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις των αντικειμένων της δουλειάς μας, θα οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους στην έξοδο απ' την εργασία και την απόλυση.

• Ως μια διαδικασία ενταγμένη στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του κλάδου και της ραγδαίας συρρίκνωσης του.

• Ως μέσο εισαγωγής των προσωπικών συμβολαίων και των οκτάμηνων συμβάσεων, με στόχο φυσικά την πλήρη επέκτασή τους στο σύνολο του δημοσίου.

• Ως μια προσβλητική για χιλιάδες εργαζόμενους διαδικασία, όπου μέσα από διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, θα οδηγήσει σε επιλογές μέσω των γνωστών κριτηρίων (άλλωστε η προσωπική συνέντευξη προβλέπεται να έχει καθοριστικό ρόλο στις όποιες επιλογές).

• Ως μια πιλοτική διαδικασία (δούρειο ίππο) για τις συνολικές αξιολογήσεις, που στόχο έχουν να οδηγήσουν σε απολύσεις.

Β) Καλεί τους συναδέλφους:

• Να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία διάλυσης του κλάδου.

Να μη συμμετέχουν στη διαδικασία του διαγωνισμού

• Να αποσύρουν ή να αγνοήσουν την αίτηση συμμετοχής τους, όσοι έχουν υποβάλλει.

Γ) Το συντονισμό μας με τους Συλλόγους των συναδέλφων Τελωνιακών και Δημοσιονομικών, για το συγκεκριμένο θέμα.

Δ) Δικαστική προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας για την ακύρωση της όλης διαδικασίας για την επιλογή ελεγκτών ως μη νόμιμης και αντισυνταγματικής.

Ε) Παράσταση του Δ.Σ. στο Υπουργείο Οικονομικών Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου με κάλεσμα για συγκέντρωση συναδέλφων και αίτημα την ακύρωση του διαγωνισμού, στις 2 μ.μ.(Καρ. Σερβίας 10)

Ζ) Τέλος καλεί το σύνολο των συναδέλφων, την ημέρα του ''διαγωνισμού'' σε συγκέντρωση έξω απ' τα εξεταστικά κέντρα, για να υλοποιήσουμε την απόφαση του συνεδρίου μας.