Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

«ΑΙΜΑ» ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΙΚΑ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ» ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150.000 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2015!

Δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, μέσω της αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων ως το 2015 από το δημόσιο τομέα, ζήτησε η τρόικα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρη Ρέππα κατά τη χθεσινη συνάντηση.

Ο στόχος επαναβεβαιώθηκε και από πλευράς υπουργείου. Η μελέτη για τον σχετικό προγραμματισμό αποχωρήσεων και προσλήψεων αναμένεται τον Ιανουάριο.  

 Ο Δημήτρης Ρέππας, παρουσίασε στην τρόικα, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την εργασιακή εφεδρεία. Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν τοποθετήθηκαν επί του ζητήματος, επιμένοντας πάντως στην αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015. Η τρόικα ενημερώθηκε και για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, ζητώντας μάλιστα και αντίγραφο της νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, το οποίο ο κ. Ρέππας υποσχέθηκε να τους το παραδώσει έως τα Χριστούγεννα.

Αναφορά έγινε και στο αντικειμενικό οριζόντιο κριτήριο της εφεδρείας και τις συνέπειες που προκαλούνται από την εφαρμογή του και επιβεβαιώθηκε ότι προτιμότερη είναι η εφαρμογή διαδικασιών αξιολόγησης προσώπων και δομών, η οποία ωστόσο δεν ήταν δυνατή σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά προβλέπεται στην πορεία προς το επιτελικό Κράτος.

Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το μέτρο της εφεδρείας υπήρξε το πιο δραστικό της διετίας, δίνοντας το ισχυρότερο ποιοτικό μήνυμα των διαρθρωτικών αλλαγών. «Υπήρξε συμφωνία ότι τα επείγοντα μέτρα πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, αλλά ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι ο συνδυασμός αξιολόγησης με κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων» σημειώνεται. Επιπλέον ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημέρωσε την τρόικα για τη μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο.

Πλασκοβίτης: Φιλόδοξος ο στόχος αποχώρησης 30.000 υπαλλήλων μέσω εφεδρείας

Φιλόδοξο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, το στόχο της αποχώρησης 30.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Πλασκοβίτης εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις προσωπικού στο στενό δημόσιο τομέα. Ωστόσο, επισήμανε ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού. Υποστήριξε, ακόμη ότι δεν έχει γίνει συζήτηση με την τρόικα για απολύσεις, σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την τρόικα είναι η μείωση των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων και αυτό επιτυγχάνεται.

Πηγή: tvxs