Τετάρτη
29 / 05 / 2024
4 Νέα Άρθρα

Οργισμένη απάντηση των εφοριακών στις καταγγελίες Σπινέλλη για το «4-4-2»

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

«Τώρα ανακάλυψαν την Αμερική;»

πηγή: TA NEA on line

Σκληρή είναι η απάντηση των εφοριακών στις καταγγελίες του πρώην ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη περί διαφθοράς του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ο αντιπρόεδρος των εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παραδέχτηκε ότι υφίσταται η διαφθορά σε μία μικρή μειοψηφία των εφοριακών, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν και πολιτικές παρεμβάσεις. Σημείωσε, επίσης, ότι διαφθορά υπάρχει σε όλο το ελληνικό δημόσιο και φτάνει από τους υπουργούς μέχρι τους κλητήρες.

«Αυτοί που κάνανε τις δηλώσεις τώρα ανακάλυψαν την Αμερική;» αναρωτήθηκε ο κ.Αλεξιάδης και υπογράμμισε: «Τελειώνει για μας η περίοδος σιωπής, θα φωνάζουμε για την αξιοπρέπειά μας. Θα πάρουμε το κείμενο των δηλώσεων και θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο. Για το κύρος και την αξιοπρέπειά μας δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει παιχνίδια στην πλάτη μας».

Αναφερόμενος στους εφοριακούς είπε ότι έχουν την ευθύνη γιατί δεν μίλησαν όταν έπρεπε και στο βαθμό που έπρεπε.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι οι εφοριακοί το πρόβλημα. «Δεν φταίμε εμείς αν η πολιτική ηγεσία δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή», είπε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να μας δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουμε τη δουλειά μας».

Ο Διομήδης Σπινέλλης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, είπε ότι «όταν πρόκειται το κράτος να επιστρέψει αρκετά υψηλά ποσά φόρου στον φορολογούμενο, ένα 8% πηγαίνει κατευθείαν στην τσέπη του εφοριακού υπαλλήλου».

Μετά τις δηλώσεις αυτές ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.