Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Μαζική η συμμετοχή στην Απεργία - Αποχή. Επιστολή – Ανταπόκριση του Μ. Γεροντίδη

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με επιστολή του προς το eforiakoi.org ο Μάκης Γεροντίδης στέλνει ένα μήνυμα νίκης για τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση Πιτσιλή.

Η συμμετοχή στη μέχρι τώρα διαδικασία συλλογής υπογραφών υπερβαίνει το 80% ενώ η διαδικασία συνεχίζεται. Αντίστοιχα μηνύματα έρχονται από όλους τους συλλόγους…

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

 

Γιαννιτσά: 18-5-2019

ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΕΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

 

          Υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, πραγματοποιήσαμε περιοδεία στις Δ.Ο.Υ. Έδεσσας, Βέροιας, Κατερίνης και Γιαννιτσών, την εβδομάδα που μας πέρασε, ενημερώνοντας τους συναδέλφους για το απαράδεκτο σχέδιο αξιολόγησης της ΑΑΔΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων στην πρόσκλησή του Δ.Σ. να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που κήρυξε η Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. ήταν εντυπωσιακή και δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε, με αποφασιστική, συλλογική δράση να σταματήσουμε τα σχέδια της διοίκησης και να στείλουμε στα σκουπίδια την αξιολόγησή της. Ήδη στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας και τη Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών από την πρώτη μέρα μαζεύτηκαν δηλώσεις συμμετοχής (υπαλλήλων και Προϊσταμένων) στην απεργία, που φτάνει το ποσοστό του 80% στο σύνολο των εργαζομένων και η συλλογή συνεχίζεται με όσους βρίσκονται σε άδειες κ.λπ., μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουμε ότι η αξιολόγηση της ΑΑΔΕ είναι βγαλμένη από την εργασιακή ζούγκλα που εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα, και καθιερώνει τα ατομικά συμβόλαια, τους ατομικούς στόχους και τη σύνδεση αυτών με τις αποδοχές. Τόσο η ποσοτική αξιολόγηση, στην οποία η επίτευξη στόχων σε ποσοστό 70% θεωρείται «χαμηλή απόδοση» και σε ποσοστό 80% θεωρείται «μέτρια απόδοση», όσο και η ποιοτική αξιολόγηση, με αόριστα κριτήρια ώστε να γίνονται εύκολα «λάστιχο» προς «παραδειγματισμό και συμμόρφωση» των υπαλλήλων, έχουν ως Κύριο στόχο την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ώστε οι εργαζόμενοι να αποτελούν ένα πειθήνιο όργανο στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών.

 

Συλλογικά συμμετέχουμε στην απεργία - αποχή

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Γεροντίδης Μάκης

Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Εφοριακών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας