«ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ» ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ 22,6%

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης δεν κράτησαν ούτε μια μέρα. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπροσωπώντας τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, ανακοίνωσε νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,67%.alt

Συνολικά δηλαδή στη διετία η μείωση του εφάπαξ θα ξεπεράσει το 43%. Η απόφαση αυτή για περαιτέρω μειώσεις, αποτελεί πρόκληση για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και προμηνύει νέες μειώσεις όχι μόνο στα εφάπαξ, αλλά και στις κύριες και επικουρικές συντάξεις για όλους τους εργαζόμενους.

Η νέα περικοπή του εφάπαξ και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων είναι κοινωνικά ανάλγητη, διότι όπως είναι γνωστό το κράτος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν καταληστεύσει τα αποθεματικά των ταμείων προς όφελος τραπεζών και επιχειρήσεων και πρόσφατα τους έδωσαν τη χαριστική βολή μέσα από το «κούρεμα» των ομολόγων των ταμείων, ενώ την ίδια ώρα στήριξαν τις τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης.

Ο αγώνας, λοιπόν, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, την τρόικα και την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης πρέπει να ενταθεί.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1830
Εμφανίσεις Άρθρων
3896042