Κυριακή
03 / 03 / 2024
0 Νέα Άρθρα

ΓΙΑ TO ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Προκαλεί για μια φορά ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων με την περίφημη «έρευνα διάγνωσης της ικανοποίησής μας».

Προκαλεί γιατί ενώ αδιαφορεί και απαξιεί να κάνει διάλογο για το οποιοδήποτε θέμα, με το έγγραφό του τις 6.5.2014 επιδιώκει δήθεν την επικοινωνία μαζί μας.

H ΑΣΚΙ καλεί την ΠΟΕ –ΔΟΥ να πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα και σε συνεργασία με τους Συλλόγους, να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στον κ. Θεοχάρη. Προτείνουμε να ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ :

1) Δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία, αφού κάθε ΔΟΥ θα στέλνει τις απαντήσεις των δικών της υπαλλήλων χωριστά. Άρα είναι εύκολο να ελεγχθεί, (τουλάχιστον σε επίπεδο κάθε ΔΟΥ), πώς απάντησαν οι συνάδελφοι.

2) Δεν διασφαλίζεται ότι τα όποια αποτελέσματα θα απηχούν τις πραγματικές απόψεις των συναδέλφων και δεν θα «μαγειρευτούν» κατά το δοκούν και ανάλογα με τις σκοπιμότητες που επιδιώκει ο Γ.Γ.Δ.Ε. εφόσον δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία επεξεργασίας και δεν δίνεται η δυνατότητα να ελέγξουμε τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα, ούτε βέβαια μας παρέχει τα εχέγγυα για επεξεργασία από αξιόπιστους φορείς (π.χ. πανεπιστημιακή ερευνητική ομάδα).

3) Είναι ορατός ο κίνδυνος τα "αποτελέσματα" να χρησιμοποιηθούν σε βάρος των εφοριακών, προκειμένου να υλοποιήσουν τους μνημονιακούς στόχους (αξιολόγηση υπηρεσιών, υπαλλήλων, απολύσεις κλπ). Ειδικά το ερώτημα "πόσο ικανοποιημένοι είστε από την απόδοσή σας" είναι αποκαλυπτικό.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ