Το Φάντασμα των Διαθεσιμοτήτων επιστρέφει…

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Οι δρομολογούμενες εξελίξεις στο χώρο της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής, επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις εδώ και χρόνια εκτιμήσεις μας, ότι ο χώρος των φορολογικών υπηρεσιών θα αποτελέσει πεδίο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και πειραματισμών επί μοντέλων τα οποία δεν έχουν τύχει εφαρμογής, σε καμιά αντίστοιχη υπηρεσία.

Ο ιδρυτικός νόμος της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση στη Βουλή (ο οποίος μάλιστα έτυχε ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης), ήρθε να ολοκληρώσει τα εδώ και χρόνια προωθούμενα σχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών και στη συνέχεια το πέρασμα αυτών στο απόλυτο έλεγχο των Δανειστών.

Στο επίκεντρο του συγκεκριμένου νόμου είναι η πλήρης ρευστοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ενώ οι όποιες εγγυήσεις παρείχε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, όταν ψήφιζε το συγκεκριμένο νόμο, διαψεύδονται πολύ γρήγορα. Οι διατάξεις του νόμου είναι συγκεκριμένες και η επίσημη ενημέρωση της ηγεσίας της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής προς τις ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ, διέλυσε και τις όποιες αμφιβολίες – ερωτηματικά για το αν θα υλοποιηθούν ή όχι οι προβλέψεις του νόμου. Με βάση λοιπόν την ενημέρωση αυτή….

  • Το προσωπικό της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής θα αξιολογηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα (από τους προϊσταμένους της κάθε υπηρεσίας) και όσοι κριθούν μη ικανοί θα τεθούν εκτός των υπηρεσιών μας.

  • Τα κριτήρια για αυτή την αξιολόγηση θα είναι υποκειμενικά και θα βασίζονται στη συνολικότερη ‘’συμπεριφορά’’ του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του!!!!!.

  • Για όσους δεν περάσουν τις ‘’εξετάσεις, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα απ’ το νόμο, δηλαδή οι εργαζόμενοι αυτοί θα τεθούν στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών.

  • Θα εφαρμοστεί ξεχωριστό απ’ το άλλο δημόσιο πάγιο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προβλέπει την κατάταξη των υπαλλήλων σε 8 διαφορετικά επίπεδα – κατηγορίες, στις οποίες θα αντιστοιχεί και διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς.

  • Η κατάταξη σε αυτές τις κατηγορίες καθώς και οι μετακινήσεις μεταξύ αυτών, θα γίνονται επίσης με αποφάσεις των προϊσταμένων…

  • Θα προσδιορίζονται ατομικοί στόχοι για κάθε υπάλληλο και βάσει αυτών και του βαθμού επίτευξής τους (αλλά και τη… συνολικότερη συμπεριφορά του), θα καθορίζεται το μέλλον του υπαλλήλου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο λειτουργίας του μορφώματος αυτού της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής, η θέση των εργαζομένων θα είναι κατά πολύ δυσμενέστερη, από την ήδη δύσκολή κατάσταση που καθημερινά βιώνουμε. Η Περαιτέρω εντατικοποίηση, ο αυταρχισμός και οι απειλές (φαινόμενα που όλο και πιο συχνά κάνουν την εμφάνισή τους), η προώθηση του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων που θα αποκτήσει χαρακτηριστικά κανιβαλισμού, η πλήρης κατηγοριοποίηση και πολυδιάσπαση των εργαζομένων σε μικρές κατηγορίες – ομάδες και η συνεχής απειλή της εκπαραθύρωσης, θα συνθέτουν τα επόμενα χρόνια το πάζλ της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, το όπλο που διαθέτουμε (και αυτό που πραγματικά τους φοβίζει) είναι η δική μας ενότητα και αποφασιστικότητα.

Αποφασιστικότητα απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης, η οποία ψήφισε το νόμο της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής και σήμερα νίπτει τας χείρας της, επικαλούμενη τις διατάξεις του νόμου που… η ίδια ψήφισε.

Ενότητα και αποφασιστικότητα απέναντι στα σχέδια της Διοίκησης και σε όσους έταζαν τα προηγούμενα χρόνια ‘’ειδικά μισθολόγια’’ και έκλειναν το μάτι στη σύσταση της ΓΓΔΕ και της μετέπειτα ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής. Να απομονώσουμε τις ‘’εγκληματικές’’ για τον κλάδο απόψεις που συνδικαλιστικές δυνάμεις διατύπωναν ή καλλιεργούσαν το προηγούμενο διάστημα και συνέβαλαν στο έργο της προωθούμενης πολυδιάσπασης. Απόψεις περί διάσωσης ή και αναβάθμισης κατηγοριών στη βάση ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, είτε αυτά αφορούσαν την κατοχή υψηλών τυπικών προσόντων, είτε τον τρόπο πρόσληψης, είτε τα χρόνια προϋπηρεσίας, είτε την ηλικία κλπ κλπ.

Η συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 1 Ιουνίου, πρέπει να αποτελέσει την πρώτη δυναμική απάντηση στα σχέδια τους.

Το πρόσφατο παρελθόν έδειξε ότι αντίστοιχοι νόμοι που προέβλεπαν διαθεσιμότητες (βλ. νόμος Μητσοτάκη), όταν ήρθαν αντιμέτωποι με το σύνολο των εργαζομένων κατέρρευσαν

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο ΥΠΟΙΚ (Νίκης 5-7) στις 9 πμ

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ