Παρασκευή
14 / 06 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Σύντροφοι… την αλήθεια!!!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

 

Μπορούμε να καταλάβουμε τη δυσκολία της ΔΑΣ να παραδεχθεί δημόσια τη συνέπεια με την οποία η ΑΣΚΙ αντιπαρατίθεται στη δρομολογημένη εδώ και χρόνια εκχώρηση των φορολογικών υπηρεσιών στους δανειστές και σε κέντρα μη ελεγχόμενα από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Είναι δύσκολο να παραδεχτούν οι συνάδελφοι της ΔΑΣ, έχοντας αυτοαναγορευτεί ως οι μοναδικοί συνεπείς «αγωνιστές» και «προστάτες» των εργασιακών δικαιωμάτων, τη συνέπεια με την οποία η ΑΣΚΙ καταγγέλλει το μόρφωμα της ΑΑΔΕ (μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ), αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες όσων υπέγραψαν και ψήφισαν το συγκεκριμένο νόμο.

Είναι σίγουρα βολικό (τουλάχιστον για συνδικαλιστικούς λόγους), αλλά  και απαράδεκτο, να προσπαθεί η ΔΑΣ να ταυτίσει την ΑΣΚΙ με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, οι οποίες συνειδητά και ξεκάθαρα τάχθηκαν εξ αρχής με την ''ανεξαρτητοποίηση'' των υπηρεσιών μας.

Είναι όμως ηθικό και αντίστοιχο της ιστορίας της ΔΑΣ να χρησιμοποιεί σε αυτή της την προσπάθεια ασύστολα ψέματα, για γεγονότα μάλιστα που είναι εύκολο να αποδειχθούν;

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι:

Αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΑΣ με ημερομηνία 20.2.17

'' Μπροστά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται, μόνο η συμπόρευση με τη ΔΑΣ, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μπορεί να βάλει εμπόδια: Μόνο η ΔΑΣ δε χωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο, τον κλάδο, το αντικείμενο εργασίας. Μόνο η ΔΑΣ ανοίγει μέτωπο με τη φοροληστεία στο όνομα της οποίας γίνονται όλες αυτές οι αναδιαρθρώσεις στον κλάδο μας. Η ΔΑΚΕ είναι η «πρώτη διδάξασα» του «διαίρει και βασίλευε», λογική που βρίσκει σύμφωνη και την ΠΑΣΚ των «διαφορετικών στομαχιών». Από κοντά και η ΑΣΚΙ, που με την από 18.1.2017 ανακοίνωσή της, διαμαρτύρεται γιατί... «αντί για μπόνους, χωριστό μισθολόγιο και αξιοκρατία, [στην ΑΑΔΕ] θα εισπράξουμε απειλές, εντατικοποίηση...». Να συνάδελφοι που οδηγούν στην πράξη οι λογικές των «ειδικών μισθολογίων». Αν δε τους σταματήσουμε, θα το ζήσουμε στο πετσί μας το αμέσως επόμενο διάστημα...''

Και η αλήθεια.....

Η ανάρτηση της ΑΣΚΙ με ημ/νια 18.1.17 αναφέρει (για την ΑΑΔΕ)...

''...γίνεται φανερό ότι ο σχεδιασμός της ηγεσίας είναι η δημιουργία μιας κλειστής κάστας «εκλεκτών», απόλυτα ελεγχόμενης και κατευθυνόμενης, υπηρετώντας έτσι το στόχο των δανειστών για τον απόλυτο έλεγχο των δημοσίων εσόδων.

Για την ωραιοποίηση αυτής της κατάστασης ακούμε και θα ακούσουμε διάφορες υποσχέσεις για «μπόνους» και χωριστά μισθολόγια, για αξιοκρατία και άλλα ηχηρά, που θα τα χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα για να «τσιμπήσουμε» και να αποδεχτούμε τους σχεδιασμούς τους.

Όμως αντί για «μπόνους», χωριστό μισθολόγιο και αξιοκρατία, θα «εισπράξουμε» αυταρχισμό, απειλές, εντατικοποίηση, απλήρωτες υπερωρίες, μισθούς των 600 ευρώ και ότι άλλο «δημιουργικό» επιτάσσει η «σύγχρονη εποχή» της καταστρατήγησης και κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στο όνομα βέβαια της απεμπλοκής από τις «ιδεοληψίες του παρελθόντος».

Σύντροφοι, η λάσπη δεν κολλάει πάντα. Πολύ περισσότερο όταν αυτή συνοδεύεται με προσωπικές επιθέσεις, με απαράδεκτους, υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον όσων, κατά τη συνεδρίαση του Γ.Σ. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 3.3.2017, αποκάλυψαν τη λαθροχειρία. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζετε, ειδικά όταν αυτοί στους οποίους απευθύνεστε (στην προκειμένη περίπτωση οι συνάδελφοι) δεν τρώνε κουτόχορτο....!