Παρασκευή
22 / 09 / 2023
7 Νέα Άρθρα

Πρόχειρο Ενημερωτικό Σημείωμα, για τη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14.12.2022 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία σύγκλισης του Γενικού Συμβουλίου, η οποία προσδιορίστηκε για την Τρίτη 20.12.22. Κατά τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων…

 

  • Έγινε ένας πρώτος απολογισμός της Γενικής Απεργίας της 9ης Νοεμβρίου, με διαφορετικές επι μέρους εκτιμήσεις, τόσο για τα αποτελέσματα αυτής, όσο και το κατά πόσο η Ομοσπονδία υλοποίησε τις αποφάσεις της για τη σωστή προετοιμασία της απεργίας. Η ΑΚΕ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να επικαλείται η ηγεσία της Ομοσπονδίας χαμηλά (όπως ισχυρίστηκε) ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, χωρίς να γίνεται ο παραμικρός απολογισμός της προετοιμασίας που έγινε (ή καλύτερα… δεν έγινε), στο γεγονός ότι υπήρχαν παρατάξεις που δεν επισκέφτηκαν καμιά υπηρεσία για ενημέρωση και κάλεσμα συμμετοχής, καθώς και στο γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε η απόφαση για ύπαρξη διαπαραταξιακών αντιπροσωπειών. Αφορμή εντάσεων αποτέλεσε για άλλη μια φορά η τοποθέτηση της ΣΑΣ περί συνειδητής απεργοσπασίας και μη συμμετοχής εκλεγμένων συνδικαλιστών της στις απεργιακές κινητοποιήσεις!!!.
  • Τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (περιορισμοί στη θέρμανση, μεταστέγαση υπηρεσιών – π.χ. ΦΑΕ Αθηνών - κλπ), καθώς και ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία ένταξης των συναδέλφων στα ΠΘΕ. Ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου και θα τεθούν στη συνάντηση με το Διοικητή, η οποία θα επιδιωχθεί (όπως ειπώθηκε) να γίνει πριν τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
  • Υπήρξε μια πρώτη ενημέρωση για το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και τα αποτελέσματα αυτού (θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση). Το συγκεκριμένο θέμα επισκιάστηκε απ’ τις αναφορές στη συμμετοχή της ΣΑΣ σε κομματικό ψηφοδέλτιο της ΑΔΕΔΥ και την υποκριτική και…  αλα καρτ ‘’ανεξαρτησία’’ της!!! Η ΑΚΕ, πέραν των άλλων επισήμανε την απαράδεκτη εικόνα του συνεδρίου με την απουσία των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), οι οποίοι εμφανίστηκαν στο χώρο του Συνεδρίου μόνο κατά τη διαδικασία των ψηφοφοριών.
  • Τέθηκε το ζήτημα του ΣΔΟΕ, των Κτηματικών και των εκτός ΑΑΔΕ υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ και της ανάγκης άμεσης δραστηριοποίησης προκειμένου να επαναδιατυπωθούν και να διεκδικηθούν δυναμικά τα αιτήματα για την προσωπική διαφορά, το ελεγκτικό επίδομα κλπ. Στο πλαίσιο αυτό η ΑΚΕ επέμενε να πραγματοποιηθεί άμεσα κινητοποίηση και να ζητηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, κάτι που αποφασίστηκε.
  • Συζητήθηκε το ζήτημα το Γραπτού Διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού στην ΑΑΔΕ και της διαδικασίας που κατέληξε σε φιάσκο. Αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών και να τεθεί το ζήτημα των άμεσων προσλήψεών, οι οποίες σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπερβαίνουν κατά πολύ τον προβλεπόμενο, απ’ την τρέχουσα διαδικασία, αριθμό.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)