ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Κυκλοφορεί νέα ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟY (4.4.2011). Η ΑΣΚΙ σας παρακαλεί να τη μελετήσετε και να την φυλάξετε μαζί με τις άλλες.

Τα ψέματα και οι αντιφάσεις τους, δεν αντέχουν ούτε λίγες μέρες. Μία απλή σύγκριση, με όσα έλεγαν πριν, αποκαλύπτει την υποκρισία και τον ύποπτο ρόλο τους.

Τη στιγμή που ''πανηγυρίζουν'' για τις ''επιτυχίες'' τους, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι με το νέο (3943/2011) φορολογικό νόμο (το πλήρες κείμενο στο www.eforiakoi.org):

1. Έχουν συσταθεί θέσεις ελεγκτών χωρίς να ξέρουμε σε ποιες υπηρεσίες και ποιες αρμοδιότητες θα έχουν (άρθρο 4 § 1). Στις θέσεις αυτές θα υπηρετούν υπάλληλοι και από άλλους κλάδους του Υπουργείου (άρθρο 4 § 2). Η ΔΕ κατηγορία θα καλύπτει μέχρι το 5% των νέων θέσεων (άρθρο 4 § 2). Η επιλογή για τους ελεγκτές ΔΕΝ γίνεται με αδιάβλητο γραπτό διαγωνισμό αλλά από επιτροπή με τα ... γνωστά ρουσφετολογικά κριτήρια (άρθρο 4 § 3). Θεσμοθετείται το «συμβόλαιο αποδοτικότητας» (άρθρο 4 § 9) το οποίο για την ώρα δεν έχει οικονομική επίπτωση, αλλά ΜΟΝΟ ΤΥΦΛΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ! Ανοίγουν το δρόμο για συμμετοχή υπαλλήλων και από άλλα Υπουργεία, με διατύπωση που ξέφυγε, από το «ρετουσάρισμα» (άρθρο 4 § 19).

2. Αποδυναμώνουν την Επιθεώρηση με τη σύσταση νέας Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (άρθρο 5).

3. Αφαιρούν μεγάλο μέρος του φορολογικού ελέγχου από τις υπηρεσίες μας (άρθρο 21 § 10β) και τον παραδίδουν σε ιδιωτικά γραφεία ελεγκτών, μέσω των ετήσιων φορολογικών πιστοποιητικών για ΑΕ και ΕΠΕ. Ξέρουμε όλοι ότι αντίστοιχα ''πιστοποιητικά'' δεν απέτρεψαν επιχειρήσεις να θυσαυρίσουν στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, οικονομικούς κολοσούς (τράπεζες, ασφαλιστικές κτλ) να καταρρεύσουν στο εξωτερικό κτλ κτλ. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ τον έλεγχο, σε εταιρείες που επιλέγουν οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις και διαπραγματεύονται την αμοιβή τους!

4. Αφαιρούν μεγάλο μέρος της διοικητικής επίλυσης των διαφορών και τον παραδίδουν σε άλλο κλάδο (άρθρο 31).

Αυτά συνοπτικά είναι τα όσα «πέτυχαν και πανηγυρίζουν». Πολύ πιο σημαντικά, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, είναι τα όσα κρύβονται πίσω από τις διατάξεις του νόμου (πχ. σύνδεση μισθού – απόδοσης) και θα εμφανισθούν αργότερα.

Η ΑΣΚΙ θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσής σας, με όσα μέσα διαθέτει. Στην προσπάθειά μας αυτή παραθέτουμε ΕΓΡΑΦΑ – VIDEO – ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, γενικά ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Καταλαβαίνουμε την αγωνία στελεχών της ΠΑΣΚΕ να μην αποκαλυφθεί το γεγονός, ότι ΑΛΛΑ λένε στον υπουργό, στην βουλή, σε τηλεόραση και ραδιόφωνα και ΑΛΛΑ μπροστά στους συναδέλφους και τις ανακοινώσεις τους. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση για προσωπικές επιθέσεις ( παρά το ότι στελέχη μας έχουν δεχθεί από την ΠΟΕ ΔΟY!), παραπληροφόρηση ή διαστρέβλωση. Θα αποκαλύπτουμε όμως όσα λένε τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, εις βάρος του κλάδου, στο site και τις ανακοινώσεις μας, χωρίς κανένα φόβο, γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Όσοι ενοχλούνται από την αλήθεια, δεν έχουν άλλο δρόμο, από την προσπάθεια να μας πείσουν, για τη λογική του παράλογου!

Τηλ/να επικοινωνίας με ΑΣΚΙ: 6973991235, 6972082410, 6 9 7 7 0 7 1 0 5 9

6-4-2011

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή pdf πατήστε εδώ