Σάββατο
04 / 05 / 2024

Homo... ΑΑΔΕ

Στις 17.9.19 η Ομοσπονδία έλαβε επιστολή απ’ τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης με την οποία μαθαίνουμε ότι ένα νέο είδος ανθρώπου εμφανίστηκε στον μικρόκοσμο του συντάκτη της , ‘’ο άνθρωπος της ΑΑΔΕ’’!!!!!

Αρχικός σκοπός της επιστολής τη Γενικής Διεύθυνσης βέβαια ήταν, να απαντήσει σε ανακοίνωση – καταγγελία της Ομοσπονδίας κατά του ΔΙΟΙΚΗΤΗ, μετά την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά του τελευταίου απέναντι στην εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας κατά τη διαδικασία ορκωμοσίας των νέων συναδέλφων.

Προς αποφυγή παρερμηνειών, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τις τεράστιες Συνδικαλιστικές Διαφορές που έχουμε με την ηγεσία της Ομοσπονδίας και τις ευθύνες που κατά τη γνώμη μας αυτή έχει για την πορεία εξέλιξης βασικών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας. Ευθύνες τις οποίες έχουμε αναδείξει σε πλήθος ανακοινώσεών μας, αναρτήσεων στο site μας και φυσικά στους χώρους δουλειάς και τις ενημερώσεις των συναδέλφων μας.

Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να μας οδηγήσει είτε στη νομιμοποίηση, είτε στο να κάνουμε πως δεν αντιλαμβανόμαστε τις επικίνδυνες για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους συμπεριφορές και απαιτήσεις της εργοδοσίας. Να υποβαθμίσουμε και πολύ περισσότερο να νομιμοποιήσουμε τις απαιτήσεις της διοίκησης ο εκπρόσωπος των εργαζομένων να διαπραγματεύεται μαζί της, για το αν και πότε θα απευθυνθεί στους εργαζόμενους, αλλά και το περιεχόμενο της απεύθυνσης του προς αυτούς.

Όσον αφορά δε την επιστολή…

Θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να αποσαφηνίσει η Γενική Διεύθυνση αν η σύνταξη και αποστολή αυτής της απαράδεκτης επιστολής, έγινε κατόπιν αιτήματος του ΔΙΟΙΚΗΤΗ. Διευκρίνιση απαραίτητη προκειμένου να διαπιστώσουμε αν ο Διοικητής αντιλαμβάνεται το ρόλο τόσο νευραλγικών υπηρεσιών, ως υπηρεσίες προσωπικής του υπεράσπισης και ως γραφείο τύπου της Διοίκησης.

Σε διαφορετική δε περίπτωση - μη ύπαρξης δηλαδή σχετικού αιτήματος απ’ το Διοικητή- οφείλει η Γενική Διεύθυνση να μας εξηγήσει από που προκύπτει η αρμοδιότητά της να σχολιάζει και να καταγγείλει αποφάσεις και κείμενα ενός συνδικαλιστικού οργάνου και μάλιστα για θέματα που δεν άπτονται του αντικειμένου της.

Σε κάθε περίπτωση, μια Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης η οποία διεκδικεί την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, λόγω και των θεμάτων ευθύνης της, δεν μπορεί να υπερασπίζεται απαράδεκτες και προσβλητικές συμπεριφορές (είτε μετά από αίτημα είτε αυτοβούλως), μόνο και μόνο επειδή υπέπεσε σε αυτές ο… ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ. Η άνευ όρων και ορίων πίστη στον… ανώτερο και η ανάγκη ΔΗΜΟΣΙΑΣ έκφρασης αυτής της πίστης (και όχι τόσο η ανάγκη υπεράσπισης αυτού) αποτυπώνει ένα επικίνδυνο μοντέλο δουλικότητας που καλλιεργείται στην ΑΑΔΕ και που δυστυχώς προωθείται και μέσα απ’ την επιχειρούμενη αξιολόγηση. Αξιολόγηση την οποία θα αναλάβουν να ‘’τρέξουν’’ και στελέχη χωρίς κρίση, αλλά υπάκουα στην εκάστοτε διοίκηση.

Είναι προφανές ότι η επιστολή της Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης έρχεται ουσιαστικά να επικυρώσει την καταγγελία της Ομοσπονδίας περί αλαζονικών και απαράδεκτων συμπεριφορών της ηγεσίας της ΑΑΔΕ. Αυτό που προσθέτει είναι ότι οι συμπεριφορές αυτές δεν αφορούν μόνο την κορυφή, αλλά και πρόποδες αυτής…

Αλαζονεία η οποία στο τέλος της επιστολής, φτάνει στο σημείο να θεωρεί ουσιαστικά ότι βρίσκονται εκτός ΑΑΔΕ - ότι δεν έχουν το ''προνόμιο'' να κατατάσσονται στους «ανθρώπους της ΑΑΔΕ», όσοι τολμάνε να διαφωνούν με την ‘’αλήθεια’’ του Διοικητή και των υποτακτικών του.

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Ακολουθεί η σχετική επιστολή...

Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία 1